MAC Lierop | Grand Prix | Conijn rijdt sterke eerste wedstrijd op 125cc in Lierop 03-11

Conijn rijdt sterke eerste wedstrijd op 125cc in Lierop 03-11

Mini-GP Lierop 2 november 2014

Conijn rijdt sterke eerste wedstrijd op 125cc Marcel Conijn van Terschelling heeft bij de Mini Grand Prix in Lierop een sterke eerste wedstrijd op de 125cc machine gereden. In de eerste manche kwam Marcel vanaf een zesde plaats teruggereden naar een derde plaats.

Conijn rijdt sterke eerste wedstrijd op 125cc in Lierop

In de tweede manche leidde hij in de beginfase maar door een foutje moest hij de koppositie afstaan en viel terug naar een tweede plaats. Alles werd in het werk gesteld om de kopman nog terug te pakken maar hier slaagde hij niet in en kwam moegestreden op een tweede plaats over de finish.

Op zaterdag werd op het circuit van Eersel eerst nog even getraind. Marcel heeft namelijk nog niet zoveel meters op de KTM 125cc gemaakt en omdat de weersomstandigheden perfect waren, werd er besloten om wat extra meters te gaan maken.

Op zondagochtend werd voor de training in Lierop afgesproken dat het doel van deze training was om het circuit te verkennen. Al vrij snel had hij een goed ritme op de baan en ontspannen rijdend zette hij de tweede tijd op de klokken. Echter deze tijd telde nergens voor mee omdat er voor de start van de eerste manche geloot moest worden. Marcel trok nummer 32 en moest hierdoor aan de buitenzijde plaats nemen achter het starthek. Voor Marcel was dit zijn eerste start op een 125cc machine en daardoor was het nog even zoeken naar de juiste lichaamspositie. De start verliep wat rommelig maar toch kwam Marcel op een zesde plaats over de eerste tafelberg gesprongen. Hij kon het tempo van de top vijf goed aan en begon druk uit te oefenen op de rijders die voor hem reden. Regelmatig sloeg hij in de wavesectie toe door niet de dubbelsprong te nemen maar voor het binnenpad te kiezen. Hij werkte zich op naar een derde plaats en wist deze positie netjes vast te houden tot over de finish. Marcel en het team waren tevreden over zijn eerste manche op de 125cc.

Voor de start van de tweede manche mocht Marcel als derde oprijden naar het starthek en dit leverde hem een veel betere startpositie op. Toen het starthek viel hield hij veel meer druk op het voorwiel en hij ging er dan ook als een raket vandoor. Hij dook als leider de eerste bocht in en wist de eerste plaats twee ronden in handen te houden. Toen de druk van de tweede man iets hoger werd, maakte Marcel een klein foutje en moest de koppositie afstaan. Marcel liet het hier niet bij zitten en ging terug in de aanval. Alles werd geprobeerd maar helaas slaagde Marcel er niet in om de koppositie terug te pakken en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Met een derde en een tweede plaats in de manches mocht hij aan het einde van de dag plaats nemen op het podium en ontving hierbij de beker voor de tweede plaats.