MAC Lierop | Grand Prix | R.E.S. Axel schrijft geschiedenis met eerste Open Nederlands Kampioenschap in Zeeland 24-05

ONK motocross Axel

Na een onderbreking van ruim een maand wordt het O.N.K. Motorcross op Pinkstermaandag hervat in het Zeeuwse
Axel, waar de' plaatselijke R.E.S. Axel geschiedenis zal gaan schrijven door voor de eerste keer een wedstrijd om
het Open Nederlands Kampioenschap te mogen organiseren in Zeeland.

Open Dutch Championship promo (ONK)

Jeffrey Herlings kan in Axel zijn titel in de ONK MX2-klasse veilig stellen

Die laatste thesis doelt vooral op de MX2-klasse waar zegekoning Jeffrey Herlings het kampioenschap met de twee vingers in de neus domineert. Zonder grote problemen zal de 17-jarige Brabander zich in Axel gaan verzekeren
van zijn tweede opeenvolgende Nederlandse titel op het hoogste niveau. De nog steeds amper 17-jarige KTM- fabrieksrijder telt in het kampioenschap 67 punten voorsprong op Glenn Coldenhoff.

Deel 1 - Voorbereidingen O.N.K. Motorcross R.E.S. Axel.

Jeffrey Herlings kan in Axel zijn titel in de ONK MX2-klasse veilig stellen.

Herlings mag dus 17 punten verliezen op de Nestaan JM KTM-rijder uit Veghel maar gezien de reeds behaalde resultaten lijkt dit zeer onwaarschijnlijk. De strijd om de tweede plek is daarentegen wel heftig want naast Coldenhoff maken ook Joel Roelants en Jake Nicholls nog kans op de Nederlandse vicetitel.

Deel 2 - Voorbereidingen O.N.K. Motorcross R.E.S. Axel.

Op Pinkstermaandag 28 mei zijn we op het gekende zandcircuit van Axel toe aan de zesde en tevens voorlaatste proef van de campagne (in oktober volgt enkel nog de finale in Harfsen). De kans is dan ook heel groot dat we in Zeeland reeds de eerste kampioen kunnen kronen!