MAC Lierop | Grand Prix | Eurol grand MX weekend seizoensafsluiter voor Mike Bolink 24-10

Eurol grand MX weekend seizoensafsluiter voor Mike Bolink 24-10

MX-Wedstrijden Lierop - 22 en 23 oktober 2016

In het Brabantse Lierop vond op circuit "de Herschelse bossen" het laatste wedstrijd weekeinde van seizoen 2016 plaats. Met op zaterdag de Eurol mini GP en zondag NK MX2 Inters.

Op het Grandprix circuit de “Herschelse Bossen” in Lierop vonden dit weekeinde de laatste wedstrijd voor Mike Bolink van het seizoen 2016 plaats. Op de zaterdag nam Mike deel aan een open bekerwedstrijd en Knock Out wedstrijd en op de zondag nam hij deel aan de laatste NK MX2 Inter wedstrijd die daar plaatsvonden. Dit alles onder de vlag van Motorsport promotions geleid door Arjan en Wim Brouwer. Het circuit en wat er verder nodig is voor een weekeinde motorsport was goed geregeld. Op zaterdag prachtig weer maar helaas een geringe opkomst van rijders. En op zondag een kleine wereld(mist) maar naar de middag toe werd het beter.

Eurol grand MX weekend seizoensafsluiter voor Mike Bolink

Zaterdag was het ten gevolge van de geringe opkomst wel mogelijk dat een ieder drie manches kon rijden. Waar bij de superklasse waar Mike in deel nam drie keer 20 minuten en een ronde reden, dus een mooie “opwarmer” voor de zondag.

De eerste manche had Mike een redelijke start en kwam als tweede weer uit het bos en wist de kopman Rene Ranniko uit Finland goed te volgen. Dit ging goed tot de 8e ronde toen Mike een fout maakte, hij zakte daarbij terug naar een derde plaats. De tweede manche moest Mike nog een beetje herstellen van zijn valpartij van de eerste manche. Alleen ging hij gelijk in de startbocht al liggen, dus dat werd achtervolgen en wederom een 3e plaats. De derde manche ging alles wel naar behoren en finshte hij na de Fin als tweede. Hiermee werd hij winnaar van de MX2 klasse deze dag. Vervolgens vond er een Knock Out wedstrijd plaats waarin Mike het moest opnemen tegen verder alleen MX1 rijders op een verkort circuit. In de een na laatste ronde wist hij de tweede plak over te nemen en finishte daar ook op omdat kopman Emille Cox toen al te ver weg was.

Op de zondag dus een kleine wereld vanwege de mist, daarom werd er besloten de trainingen uit te stellen en in te korten. Alle klasses reden twee verkennings ronden en mochte opstellen achter het starthek na tussenstand. Dit hield voor Mike in dat hij als 16e op mocht rijden. Na drie ronden en een valpartij verder was Mike aangeland op een 26e plaats. Vervolgens wist hij een goed ritme te vinden en wist in de finale van deze manche nog beslag te leggen op een 12e plaats. De tweede manche kwam Mike als 16e weer terug uit het bos en wist nu zijn wedstrijd goed op te bouwen. Dat maakte dat hij aan het einde van de manche nog redelijk dicht bij de 6e man in de buurt kwam, maar genoegen moest nemen met een keurige 7e plaats. Op deze wijze zijn seizoen dus goed af sloot. Totaal een mooie 8e plaats deze kampioenswedstrijd.

Dus al met al een overheersend tevreden gevoel over dit weekeinde en op naar de “wintercup”.

Bron: Bolinco MX