MAC Lierop voorzitter Wim Smits benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau 09-09

Wim Smits ridder in de orde van oranje nassau

Wim Smits is al sinds de oprichting van MAC Lierop in 1972 bestuurslid van de vereniging. In 1980 werd Wim benoemd tot voorzitter van MAC Lierop. Van de 33 jaar dat Wim bestuurlid is, is hij al 25 jaar voorzitter van de vereniging. Hij woont aan het kerkenhuis in Lierop en heeft de crossbaan in feite dus in zijn achtertuin.

 

Vanwege zijn vele verdiensten voor de vereniging is Wim Smits zaterdag 3 september 2005 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Wim heeft er mede voor gezorgd dat er elk jaar belangrijke nationale en internationale wedstrijden in Lierop gehouden kunnen worden. Vanaf 1990 wordt er elk jaar een Nederlands Kampioenschap verreden en vanaf 1994 staan er jaarlijks internationale wedstrijden op het programma.

 

Wim Smits benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau

Foto: Wim Smits benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

 

Het organiseren van Grand Prix-wedstrijden vergt het hele jaar door veel aandacht en voorbereiding. Wim Smits onderhoud vele internationale contacten en hij bezoekt bijna alle Grand Prix wedstrijden. Hierdoor staat de vereniging in hoog aanzien in de hele wereld. Mede hierdoor is er erg veel waardering voor zijn inzet en visie en is het voor MAC Lierop mogelijk de organisatie van de wedstrijden naar een steeds hoger niveau te tillen. Voor een grote wedstrijd werken ruim 400 vrijwilligers uit heel Someren samen om alles op de bouwen en om na afloop alles weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

 

MAC Lierop is drie keer internationaal uitgeroepen tot de best organiserende vereniging. Waartoe ook de in 2004 georganiseerde wedstrijd de Cross of Nations behoorde.

 

Het belang van MAC Lierop staat voor Wim steeds voorop en daar heeft hij heel veel voor over.

Vele felicitaties zijn inmiddels al gepasseerd want dit lintje is 'dik' verdiend...!!!

 

Bron: Peelbelang Asten/Someren

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: