Ere Voorzitter Wim Smits ontving special carrière award 07-12

special carrière award voor ere Voorzitter MAC LIerop

Monaco / Lierop – Gisteravond  op zaterdag 6 december werden in het Salle Des Etoiles Hotel te Monaco de FIM Off Road Awards uitgereikt aan de kersverse Wereld Kampioenen. Van de Laaglanders werden Jeffrey Herlings, Daniel Willemsen en Peter Iven gehuldigd. Speciale gasten tijdens deze avond waren de David Bailey, Pit Beirer, Alex Puzar, Michele Rinaldi, Eric Geboers, Sebastien Tortelli en Danny Herlings. MAC Lierop Ere voorzitter Wim Smits ontving de special carrière award voor zijn jarenlange inzet voor de motorsport.

 

Smits, die vorige maand als voorzitter afscheid nam en de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter Pieter-Paul Vermeulen overgaf, sprak van een mooie en zeer verdiende prijs. Hij was zichtbaar onder de indruk. “Dat ik dit bij mijn afscheid nog mag meemaken”.

 

Wim Smits is motor achter de club. Door zijn passie creëerde hij niet alleen een geweldig en uniek evenement maar daarnaast is hij ook een geweldig goede adviseur voor ons gedurende het seizoen. Wim verbeterd de motorcross in zijn totaliteit'' en ontving hiervoor de Special Award.

 

Ere Voorzitter Wim Smits ontving special carrière award

Foto: MAC Lierop Erevoorzitter Wim Smits & President Youthstream Giuseppe Luongo.

 

Onder het voorzitterschap van Wim Smits zag MAC Lierop een indrukwekkende groei in het organisatiecomité en begon het WK-evenementen te organiseren zoals 500cc GP's, zijspan GP's, Europese kampioenschappen en de Motocross of Nations.

 

In de afgelopen jaren werd Lierop een zeer populaire plaats voor de Wereldkampioenschap Motorcross kalender. Die hield vorig jaar de Grand Prix met de eerste vrouwelijke wereldkampioen Livia Lancelot. De zanderige baan wordt zeer gewaardeerd door de renners vanwege zijn technische kenmerken en het is een van de beste volgens de mening van de vele toeschouwers die elk jaar aanwezig zijn.

 

Al deze verbeteringen dragen de stempel van Wim Smits, een groot man die zijn best heeft gedaan voor de sport en in ruil niets heeft gevraagd. En wie nooit zal worden vergeten.

 

Zijn glimlach, zijn positiviteit, zijn intelligentie en ervaring zijn slechts enkele van de kwaliteiten die de mensen die met Mr. Smits werken konden bewonderen en daarmee inspiratie opdoen.

 

Ere Voorzitter Wim Smits ontving special carrière award

Foto: MAC Lierop Beste Organisator 2008 v.l.n.r. President FIM President Vito Ippolito, MAC Lierop Frank van Tulder, Wim Smits, Pieter-Paul Vermeulen en President FIM Motorcrosscommissie Wolfgang Srb tijdens de uitreiking op het FIM-galafeest in Monaco.

 

Met MAC Lierop wint hij de Best Organizer Award 2008, Wim Smits, zag zijn geliefde organisatie een ander doel bereiken en een belangrijke standaard zetten in de organisatie van de Grand Prix-motorcross. Daarom ontvangt Wim Smits een speciale prijs voor zijn succesvolle carrière.

 

Ere Voorzitter Wim Smits ontving special carrière award

Foto: Martin de Graaff - Een trotse MAC Lierop Erevoorzitter Wim Smits met zijn de imposante Award in het Salle Des Etoiles Hotel te Monaco.

 

Giuseppe Luongo, de president van Youthstream, verklaarde: Wij zullen altijd groot respect hebben voor Wim Smits, hij is een van onze beste partners en we hebben altijd een speciale aandacht voor zijn meningen. Wim is niet alleen een gerespecteerde organisator, hij is ook een groot man met een grote passie voor het leven en een grote wil om de doelen te bereiken die hij stelt. We wensen de nieuwe MAC Lierop-voorzitter Dr. Pieter-Paul Vermeulen het beste toe, hij heeft een immense erfenis van Wim gekregen om zijn resultaten met de club voort te zetten".

 

Bron: Youthstream / FIM

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: