IDFA: Documentaire over Motocrosser Mack Bouwense (9 jaar) 27-11

VPRO IDFA: Documentaire "Ik ben echt niet bang!"

IDFA: Documentaire over Mack Bouwense (9 jaar). In Amsterdam is vorige week het documentaire-festival IDFA van start gegaan. Een van de films die daar te zien was is “Ik ben echt niet bang”,van Willem Baptist. Het is een portret van de 9-jarige Mack, die geboren zou worden als zorgenkind, maar een wonderkind blijkt te zijn.

 

IDFA: Docu over Motocrosser Mack Bouwense (9 jaar)

Foto: IDFA Documentaire - IDFA: Docu over Motocrosser Mack Bouwense (9 jaar).

 

Op 7 november tijdens de jaarlijkse Clubmotocross van MAC Lierop werd de laatste hand gelegd aan de IDFA documentaire "Ik ben echt niet bang". Motocrosser Mack Bouwense uit Gouda nam in Lierop deel aan de wedstrijden bij de 65cc kleine wielen. Na afloop volgende er nog een wedstrijdje met VPRO presentator Bart Meijer.

 

IDFA: Docu over Motocrosser Mack Bouwense (9 jaar)

Foto: IDFA Documentaire - IDFA: Docu over Motocrosser Mack Bouwense (9 jaar).

 

Ik ben echt niet bang! (VPRO). Mack 'De Crosskabouter' Bouwense is een gedreven bijdehante en soms brutale kleine jongen van negen jaar oud. Hij leeft met zijn kwetsbare gespiegelde hart op 'geleende' tijd en gaat daarom twee keer zo hard. Op de Motorcrossbaan staat hij onder prestatiedruk, terwijl de dood over zijn schouders loert. Toen Mack werd geboren dachten de doctoren dat hij slechts enkele dagen te leven had. Wonderbaarlijk genoeg hadden zij ongelijk. De motorcross waar Mack aan mee doet zijn niet geheel ongevaarlijk. Voor elk wedstrijdseizoen moet hij medisch worden getest en staat er altijd een medische post klaar. 'Er zijn ook wel eens kinderen dood gegaan heb ik gehoord, maar ik ben echt niet bang', verteld Mack opstandig terwijl hij, ter voorbereiding van de race een teug lucht binnenhaalt via zijn astma-inhaler met teddyberenprint.

 

VPRO IDFA: Documentaire "Ik ben echt niet bang!"

 

Video: VPRO - IDFA: Docu over Motocrosser Mack Bouwense (9 jaar).

 

Nog voor de presentatie in Amsterdam nam Hart van Nederland een kijkje bij de Cross Familie Bouwense in Gouda.
Bekijk het interview via onderstaande link.

 

Bron: VPRO - IDFA: Documentaire van Willem Baptist

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: