MAC Lierop | Grand Prix | Jeffrey Herlings komt als wk-leider naar Lierop 20-08

Jeffrey Herlings komt als wk-leider naar Lierop 20-08

Grand Prix Motocross Championship MX1 & MX2 2012

Jeffrey Herlings begint in het weekend van 1 en 2 september aan de GP in Lierop met een voorspring van 51 punten op zijn naaste belager Tommy Searle. De laatste krachtmeting tussen de kemphanen Herlings en Searle vond zondag in Engeland plaats. Vorig jaar scoorde Herlings op dit circuit een zevende en een derde plaats waarmee aangegeven dat de baan in Matterley Basin niet zijn favoriete is. Dit jaar was Herlings er alles aan gelegen om zo weinig mogelijk punten te verliezen. Maar na wat fans van Searle over Herlings hadden gezegd (dat was allemaal niet zo positief) was Herlings er stiekem ook op gebrand om de GP te winnen. Aangemoedigd door duizenden fans kreeg Searle extra motivatie en reed een van zijn beste GP's. Herlings keek in beide manches de kat uit de boom maar kwam aan het einde van de wedstrijd telkens tot aan het achterwiel van de Brit. In de tweede manche kwam hij er zelfs langs. Maar Searle hield de deur vakkundig gesloten en Herlings wenst niet meer risico te nemen. Beide manches leverden een faire strijd op tussen de twee kopstukken uit de MX2 maar voor eigen publiek was Searle net iets beter. Toeval of niet, in de laatste ronde van zowel de eerste als de tweede manche schoof Herlings onschuldig onderuit. Een teken dat Herlings wel degelijk op de limiet heeft gereden.
 

Jeffrey Herlings komt als wk-leider naar Lierop

Foto: Peter van der Sanden - Jeffrey Herlings komt als wk-leider naar Lierop.


Voor de tussenstand in het wk maakt het allemaal niet zo heel veel uit. Voor de Engelse GP stond Herlings 57 punten voor op Searle. Na de Engelse GP is daar nog een voorsprong van 51 punten van over. Zonder ongelukken moet dat voldoende zijn voor Herlings om in n van de nog resterende drie GP's de wereldtitel veilig te stellen. Puur theoretisch zou dat in Lierop al kunnen maar dan mag Searle geen enkel punt scoren en moet Herlings beide manches winnen. Dat laatste lijkt heel reel maar dat eerste niet. Veel mooier is trouwens ook om in Lierop een sportief duel te zien tussen Herlings en Searle. Al verwacht eigenlijk niemand dat Searle op het circuit in Lierop in de buurt van Herlings kan blijven.
Jeffrey Herlings was na afloop van de Engelse GP zeer opgetogen wat op zich al bijzonder is. Meestal is hij minder happy na een verloren wedstrijd. Jeffrey: "Ik heb in Engeland alles geprobeerd maar Tommy reed erg sterk. Zes punten verliezen in een wedstrijd waarvan ik wist dat ik het zwaar zou krijgen, daar valt mee te leven. Maar mijn favoriete baan moet nog komen. In Lierop verwacht ik iedereen op grote achterstand te kunnen rijden."
Voor veel deelnemers is Lierop een verschrikking met al dat zand. En dat word nog erger als de temperaturen zomers zijn. Maar niet voor Herlings, die voelt zich dan als een vis in het water.

Glenn Coldenhoff uit Heesch bezet in de wk-tussenstand de 11e plaats. Hij had in Engeland een slechte start in de eerste manche en werd 15e. In de tweede manche werd hij negende. Om tiende in het wk te worden moet hij 10 punten goed maken op de Italiaan Lupino. Met Lierop voor de boeg moet dat geen probleem zijn.
In de MX1 was Antonio Cairoli weer een klasse apart en is heel hard op weg om zijn wereldtitel te prolongeren. Tweede man Desalle reed in Engeland een slechte wedstrijd maar liep toch weer uit op derde man Christophe Pourcel die het nog slechter deed. De kans is groot dat Gautier Paulin in Lierop doorschuift naar de top drie. Marc de Reuver haalde in Engeland negen punten maar heeft al aangekondigd dat hij in Lierop nog een keer ouderwets wil vlammen.
 

 

Bron: MPS - Peter van der Sanden

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: