MAC Lierop | Grand Prix | Geslaagde mediadag bij Stichting Circuit Oldebroek 14-05

Geslaagde mediadag bij Stichting Circuit Oldebroek 14-05

Grand Prix Zijspancross 2015

Zaterdag 2 draaide circuit De Bargen alvast warm voor de GP Zijspancross, die in het pinksterweekend plaats gaat vinden. Tijdens de mediadag kon de aanwezige pers mooie plaatjes schieten en actiebeelden opnemen en konden de rijders het op enkele plaatsen gewijzigde circuit uitproberen. Team Adriaenssen, Team Bax, Team Willemsen en Team van Werven waren op verzoek van de organisatie afgereisd naar Oldebroek en kregen gezelschap van Team Veldman en Team Boeve. Daarnaast reed Cor van Werven als hoofdsponsor n deelnemer in de clubklasse enkele rondjes.

 

Video: Geslaagde mediadag bij Stichting Circuit Oldebroek.

 

Voor de aanwezige vrijwilligers was het deze ochtend vooral genieten. Al weken lang zijn zij druk in de weer om alles er tijdens het GP weekend perfect uit te laten zien. Voorzitter Henri Bekenkamp is dan ook tevreden met de voortgang van de opbouw van het circuit. "Er moet nog veel gebeuren, maar met de inzet van onze vrijwilligers heb ik er het volste vertrouwen in dat we ruim op tijd klaar zullen zijn" aldus de trotse voorzitter.

 

Etienne Bax en Kaspars Stupelis genoten ook op hun WSP-Zabel combinatie. Als enigen sprongen zij in n keer over de inmiddels wereldberoemde tafelberg. Later, tijdens de persconferentie, gaf Etienne toe dat hij enorm uitkijkt naar de Nederlandse GP en dat hij tijdens zijn thuiswedstrijd gaat proberen de achterstand naar de leiders in het WK te verkleinen.

 

Gert van Werven, die opgroeide in Oldebroek en het circuit bijna vanaf zijn slaapkamerraam kon zien liggen, wil in Oldebroek zijn mislukte seizoensstart goedmaken. Met zijn bakkenist Peter Beunk gaat hij alles op alles zetten en neemt niet met minder genoegen dan een top tien klassering.

 

Danil Willemsen liet tijdens de persconferentie blijken dat hij zich niet goed kon vinden in de aanpassingen die zijn gemaakt op het circuit. Voor het bestuur was deze ochtend gelijk een testcase en na adviezen van verschillende rijders is het circuit iets aangepast, hetgeen ervoor moet zorgen dat het publiek mooie inhaalacties kan gaan zien, maar dat daarnaast ook aan de veiligheid van de deelnemers wordt gedacht. Ook Danil Willemsen en Robbie Bax gaan proberen hoge ogen te gooien in hun thuiswedstrijd. Wie weet zien we dit tweetal terug op het podium!

 

Wie we ook op het podium mogen verwachten zijn Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart. De regerend wereldkampioenen verloren in Spanje de leiderspositie aan Giraud-Musset en willen niets anders dan de titel voor het derde jaar op rij veroveren! In het zware Oldebroekse gaan zij proberen hun WSP-Husqvarna als eerste de finish te bereiken.

 

Voordat de mondiale zijspancrosstop neerstrijkt in Oldebroek treffen zij elkaar eerst een week eerder in het Duitse Schopfheim. Op steenworp afstand van de Zwitserse grens zal er weer flink gestreden worden om de podiumplaatsen en weten we wie er met de "Red plate" in Oldebroek verschijnt.

 

Kijk voor al het laatste nieuws op de website!

 

www.stichtingcircuitoldebroek.nl

 

 

Bron: Motocrosplanet - Arno vd Brink / Rick Heusschen

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: