MAC Lierop | Grand Prix | Dean Schellen pakt podiumplaats in het NK 85cc in Lierop 20-07

Dean Schellen pakt podiumplaats in het NK 85cc in Lierop 20-07

KNMV NK Motocross Lierop 2016

Dean Schellen van het No Fear Energy BT Motorsport team heeft in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Lierop een podiumplaats weten te behalen.

Dean Schellen pakt podiumplaats in het NK 85cc in Lierop

Schellen streed in de eerste manche voor de zege maar kwam bij het passeren van een achterblijver verkeerd uit waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. In de tweede manche reed hij lang op een derde plaats maar omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, viel hij twee plaatsen terug en kwam op een vijfde plaats over de finish.

In de training was het circuit bijzonder snel omdat de 85cc klasse de eerste klasse was die het circuit op ging. De snelheid lag hoog en daardoor was het heel belangrijk om zo min mogelijk fouten in de ronde te maken. Dean slaagde hier goed in en kwam uit op een nette tweede tijd.

Rustig bereidde hij zich voor op de eerste manche. Toen het starthek viel, vertrok hij goed en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist zich op te werken naar de koppositie. De eerste plaats werd lange tijd in handen gehouden maar met nog twee ronden te gaan werd hij gepasseerd. Dean was het hier niet mee eens en ging terug in de aanval. Heel even wist hij de koppositie terug in handen te nemen maar omdat hij verkeerd uit kwam bij het passeren van een achterblijver verloor hij de koppositie weer en moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.

De start van de tweede manche was net iets minder goed maar tijdens de eerste ronde wist hij gelijk twee rijders te passeren en kwam op een vierde plaats voorbij start/finish. Al snel nam hij de derde plaats in handen en wist hier lang op stand te houden. Omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, moest hij gedurende de wedstrijd twee plaatsen prijsgeven en kwam op een vijfde plaats over de finish.

Met een 2-5 in de manches eindigde Dean op een derde plaats in het dagklassement. Het Nederlands Kampioenschap heeft nu een zomerstop en zal zijn vervolg hebben op 4 september in Varsseveld.

Bron: Motocrossplanet