MAC Lierop | Grand Prix | Van asfalt naar zand, metamorfose voor het TT Circuit 22-08

Van asfalt naar zand, metamorfose voor het TT Circuit 22-08

MXGP Motocross 2016

Op het TT Circuit in Assen begint vandaag een monsterklus. Dagenlang rijden er vrachtwagens met zand af en aan om het circuit om te toveren tot een parcours van zo'n anderhalve kilometer voor het WK motorcross.

 

Op maandagochtend 22 augustus wordt om 10.00 uur het eerste zand gestort op start/finish voor de Hoofdtribune. Een speciaal moment, uitgevoerd in bijzijn van vertegenwoordigers van Provincie Drenthe, Defensie, Gemeente Assen, TT Circuit, De Romein en Stichting MXGP Assen. Tegelijkertijd onthult aannemer De Romein de eerste hybride rupskraan in Nederland, die zijn vuurdoop beleeft bij de aanleg van het parcours voor MXGP Assen.

 

Film: Bert Abbing - Van asfalt naar zand, metamorfose voor het TT Circuit.

 

Dag en nacht

 

Volgens de organisatie is er in totaal 20.000 kubieke meter zand nodig voor een parcours van ruim anderhalve kilometer lang, tien meter breed en met heuvels van een maximale hoogte van vier meter. In totaal zijn er meer dan 18 specialistische voertuigen en 30 man personeel dag en nacht aan het werk om meer dan 1.000 vrachten zand te verwerken.

 

De mobiele commandopost van aannemer De Romein uit Veendam is woensdag al gearriveerd en geplaatst in een rustige hoek van de paddock op het TT Circuit Assen. Verder zijn er kranen en ook materiaal bijgekomen voor de aanleg van het parcours voor de Motorcross Grand Prix van Nederland, die voor de tweede keer wordt gehouden op een deel van de Cathedral of Speed.

 

Heuvels te laag

 

Vorig jaar haalde Assen voor het eerst het Motocross Grand Prix naar het TT Circuit. Daar kwamen zo'n 35.000 bezoekers op af. Op de eerste dag van het sportevenement bleek toen dat de baan niet voldeed aan de verwachtingen. De heuvels waren te laag, waardoor er te weinig spektakel was voor de toeschouwers. 's Nachts werd de baan op twee plekken opgehoogd voor het programma op de zondag. De organisatie in Assen liet eerder dit jaar al weten dat het parcours bij de tweede editie langer en spectaculairder zal zijn.

 

Voorsprong Herlings 43 punten

 

De voorsprong in het WK-klassement van Jeffrey Herlings is teruggebracht tot 43 punten. De 21-jarige Elsendorper is nog altijd herstellende van een sleutelbeenbreuk en miste de laatste drie Grands Prix.De uitdager' van Herlings is de Zwitser Jeremy Seewer. Hij werd zondag voor eigen publiek tweede en komt daardoor op 554 punten. Herlings heeft er 597. Herlings won vr zijn blessure elke GP en bouwde een voorsprong op van 169 punten. Hij maakt vermoedelijk over twee weken zijn rentree bij de Grote Prijs van Nederland. Het TT Circuit van Assen wordt dan omgetoverd in een zandbaan. Begin september hoopt Herlings zijn derde wereldtitel te kunnen vieren.

 

Programma MXGP Assen

 

Komend weekend wordt op het circuit in Assen de Motocross Grand Prix of the Netherlands verreden. Vorig jaar kwam deze wedstrijd voor het eerst naar het TT Circuit.

 

Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorien MXGP en MX2. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

2016 is een ongekend jaar voor motorcrossliefhebbers in Nederland. Het Red Bull KTM fabrieksteam heeft met 2-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en de pas 17-jarige Davy Pootjes maar liefst 3 Nederlanders binnen haar gelederen. Ook van de Nederlandse teams HSF Logistics Motorsport Team, Wilvo Standing Construct Yamaha Team en het Team Gebben Van Venrooy Kawasaki wordt veel verwacht. In 2016 staan in Assen ook s werelds snelste vrouwelijke motorcrossers aan de start, waaronder onze eigen Nancy van de Ven. De 18-jarige motorcrosser uit Vlissingen won in 2015 haar eerste Grand Prix en eindigde als derde in de eindstand van het wereldkampioenschap.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: RTV Drenthe

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: