MAC Lierop | Grand Prix | Eurol Grand MX Weekend Lierop 22 en 23 oktober 2016 16-10

Eurol Grand MX Weekend Lierop 22 en 23 oktober 2016 16-10

MX-Wedstrijden Lierop - 22 en 23 oktober 2016

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober barst het motorspektakel van de MON voor het eerst los op het geweldig mooie Grand Prix circuit te Lierop. Hiermee gaat een grote wens van zowel de deelnemers als de bezoekers van MON-wedstrijden eindelijk in vervulling. Het programma is daarnaast ook zeer uitgebreid met een aantal spectaculaire klassen en onderdelen, zodat nog meer mensen aan hun trekken kunnen komen in de op n na laatste NK-wedstrijden van de MON.

 

Foto: Arjan Brouwer - Eurol Grand MX Weekend Lierop 22 en 23 oktober 2016.

 

Er is de afgelopen maanden met een groot team onder leiding van Arjan Brouwer hard gewerkt om dit geweldige evenement voor de plaatselijke motorrijders en jeugd mogelijk te maken in samenwerking met EUROL en de club MAC LIEROP. En er zijn weer gezellige en sportieve elementen toegevoegd die uniek zijn in de motorwereld.

 

Eurol Grand MX Weekend te Lierop biedt veel spektakel...

 

Het belooft een weekend vol spektakel te worden! Twee dagen rijden op de hele Grand Prix baan van Lierop met zaterdag de 85cc en 125cc 2-takten, clubklassen en Open klassen met de Open Quads, dus iedereen kan meedoen! Zondag gaan de MON rijders strijden voor de een na laatste 24MX NK wedstrijd en wie wordt Nederlands kampioen MON?

 

Deze wedstrijden worden georganiseerd door Arjan en Wim Brouwer van Motorsport Promotion uit Putten in samenwerking met EUROL, de club MAC LIEROP en voor het eerst onder de vlag van MON.

 

Knock-Out races op Zaterdag

 

We besluiten de zaterdag met de Knock-Out races. Aan de start staan per race over het verkortte circuit slechts 4 deelnemers. Het starthek valt, en weg zijn ze. Wie gaat als eerste de eerste bocht in? Wie weet hem nog in te halen? Dat moet snel gebeuren, want er zijn maar 2 rondes! Na een aantal races worden de halve finales bekend. De beste 2 van elk gaan naar de finale en even later is de winnaar bekend. Zowel voor Quads als Solos vraagt dit de opperste concentratie, een bloedsnelle reactie en gaan met die banaan tot de finishvlag valt. Snelheid, spanning en sensatie, dus!!

 

Motorcross feest in de Feesttent

 

En na dit superspannende motorspektakel hebben we op de zaterdag nog een muzikale verrassing voor het publiek en deelnemers in de grote feesttent. Dat wordt geen heuken, maar beuken en stampen!

 

Overnachten

 

Overnachten kost 10,- per voertuig per nacht en mag van vrijdag 17.00 uur t/m zaterdagnacht. De ingang is open tot 21.30 uur.

 

Inschrijven

 

Inschrijven voor de wedstrijden kan beide dagen vanaf 08.00 uur.

Deelname 15,- per dag, rijder en 1 helper gratis.

Voor niet-MON leden is een dag licentie vereist 20,- per dag.

Transponder verplicht, eventueel te huur bij MON.

 

 

Voor zaterdag enkele open klassen en graag voorinschrijven of ter plaatse bij de aangegeven jury bus. Deze wedstrijden vallen onder de MON-regels en transponder verplicht.

 

Entree bezoekers

 

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op 7,50 en kinderen, die op 22 oktober nog geen 12 jaar zijn betalen slechts 5,00. Parkeren is 2,-.

 

Eurol Grand MX weekend Lierop zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van hoofdsponsor Eurol, de producent van diverse olieproducten voor zowel de motorsport als andere toepassingen. Maar minstens zo belangrijk is de hulp van de vele vrijwilligers van zowel de Stichting Motorsport Promotion als de MAC Lierop.

 

Programma zaterdag en zondag

 

De trainingen beginnen om 09.00 uur en de crosswedstrijden om 10.00 uur. Deze duren tot uiterlijk 18.00 uur. Daarna is het nafeesten in de feesttent.

 

Klassen zaterdag:

  • Open klasse 85 t/m 125.( apart geklasseerd.)
  • Club klasse MX 2
  • Clubklasse MX Open
  • Quads Open ( afhankelijk van deelname apart geklasseerd)
  • SUPER klasse MX 2 / MX1 (apart geklasseerd )
  • KNOCK-OUT klasse (start met meerdere tegelijk en maar 5 zeer korte rondes op spectaculair middenterrein, waarbij iedere ronde rijders afvallen). Hieraan kan iedere ingeschreven deelnemer met solomotor gratis meedoen, maar je moet je wel inschrijven.

Op zondag 23 oktober staat de MON 24MX NK wedstrijd op het programma. De entree is open vanaf 07.30 uur en het inschrijven vindt plaats bij de aangegeven jurybus.

 

Klassen zondag: Klik op de links voor de tussenstanden

De volgende wedstrijden zijn in:
 

22-10 LIEROP ( OPEN WEDSTRIJDEN ) Organisatie Arjan Brouwer
23-10 LIEROP ( Organisatie Arjan Brouwer )
30-10 Meijel

 

 

Voor meer informatie:

 

Organisator: Stichting Motorsport Promotion

Arjan en Wim Brouwer

 

Telefoon: 0341-355 975

 

Email: info@arjanbrouwer.nl

 

Website: www.arjanbrouwer.nl

 

Bron: Arjan Brouwer / MON

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: