MAC Lierop | Grand Prix | Herlings, Watson en Coldenhoff op het podium Redbull Knockout 20-11

Herlings, Watson en Coldenhoff op het podium Redbull Knockout 20-11

Red Bull Knock Out Scheveningen is zwaarste strandrace ter wereld

Twee rijders van de 750 finalisten, bleven in dezelfde ronde als Jeffrey Herlings. De wereldkampioen MX2 was de grote meneer van deze Red Bull Knock Out. ’s Morgens vroeg in de kwalificatie als, bleek snel dat Jeffrey naar Scheveningen was gekomen met een doel voor ogen: winnen. Hij maakte dat hard voor de ogen van een massa publiek op de Zeedijk.

Herlings, Watson en Coldenhoff op het podium Redbull Knockout

In de finale, over een duur van bijna twee uur reed Herlings de tegenstand sportief in de vernieling. Enkel Nathan Watson, die na het uur het duel met Glenn Coldenhoff in zijn voordeel beslechtte, en diezelfde Coldenhoff finishten in dezelfde ronde.

Nathan Watson tweede op het podium Redbull Knockout

Wat vooral – op mij dan – was dat Herlings over de ganse race GEEN ENKEL foutje maakte. En geloof me, als spotter was het mijn taak om Herlings in de gaten te houden, en dat heb ik dus ook gedaan.

Glenn Coldenhoff derde op het podium Redbull Knockout

Steve Ramon werd in de laatste ronde gedubbeld door de ‘Bullet’ en werd vierde. Axel Van De Sande, de winnaar van vorig jaar klokte als vijfde af. De joker van 2016, de Waal Daymond Martens werd negende.