Motormerk KTM op de TT van Assen dit weekeind 24-06

MotoGP 2017

Begin dit jaar zag het MotoGP-team van KTM voor 2017 officieel het levenslicht. De nieuwkomer in de hoogste motorsportklasse verscheen met een volledig eigen team aan de start van de MotoGP met Pol Espargaro en Bradley Smith als coureurs.

 

Naast het MotoGP-team starten ook de formaties in de Moto2 en Moto3 klasse. In de Moto3 rijdt onder meer de 17-jarige Nederlander Bo Bendsneyder voor KTM. Bendsneyder schreef in 2016 geschiedenis door als eerste Nederlander sinds 1994 het podium te halen in n van de GP-klassen. De regerend kampioen van de Moto3, Brad Binder, promoveert met KTM naar de Moto2. Zijn teamgenoot is komend jaar Miguel Oliveira, naast Bendsneyder rijdt de Italiaan Niccolo Antonelli.

 

KTM is relatief gezien een jong merk in de Motorraces, die sinds 1994 wegmotoren produceert. RTV Drenthe de verslaggever rond de activiteiten van TT Assen vond dit een een mooie gelegenheid een bezoek te brengen op het hoofdkantoor van KTM Nederland in Malden bij Nijmegen.

 

Video: RTV Drenthe - Motormerk KTM op de TT van Assen dit weekeind.

 

KTM is van oudsher een echt crossmerk waar mannen als Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff rijden voor het fabrieksteam. Maar begin jaren 90 begint het merk zich te interesseren voor de straatmotoren.

 

KTM heeft zich inmiddels op veel gebieden in de sport bewezen en heeft tot op heden 261 wereldtitels behaald. Cross Wegrace Rallysport, 15 jaar oprij Dakar gewonnen.

 

Na de opgedane ervaring in de Moto2 en Moto3 is de MotoGP helemaal een klasse apart en begint KTM helemaal opnieuw. Dit is echt een enorm verschil en totaal niet te vergelijke met de lagere klasse. Er is van nul af aan begonnen met de ontwikkeling van een nieuw motorblok. Voor KTM is het begin gemaakt en de aansluiting is er, maar binnen nu en twee jaar willen we ook gaan strijden voor het podium, aldus Jeroen Punt - Directeur KTM Nederland.

 

Motormerk KTM op de TT van Assen dit weekeind

Foto: RTV Drenthe - Motormerk KTM op de TT van Assen dit weekeind.

 

Voor KTM vraagt dit heel wat extra personeel; dertig man per rijder, dus 60 man voor alleen de MotoGP rijders. Bij KTM zijn alleen al 420 mensen bezig met de sport; monteurs planners en alles wat erbij komt kijken. Het merk is wereldwijd bezig een een opmars 'momenteel staan we op de vierde plaats, achter Harley Davidson, Suzuki, Kawasaki. We hopen op het einde van dit jaar uit de slipstream te komen en nog een paar plaatsen te pakken, zegt Jeroen Punt optimistisch.

 

Het Oostenrijkse merk heeft nu zes fabrieksrijders onder contract verdeeld over de drie GP klasses, maar dit zal in de toekomst alleen maar toenemen.

 

Bo Bendsneyder had op meer gehoopt dit seizoen. Met 17wk punten staat hij nu 14e. KTM steunt Bo met een trainingmotor en marketingactiviteiten. KTM wenst Bo heel veel succes in Assen dit weekeind.

 

TT Journaal

 

Volg alles rondom de 87-ste Dutch TT via www.rtvdrenthe.nl/tt alle TT Journaals zijn hier terug te zien.

 

LIVE naar TV Drenthe kijken kan ook met sfeerverslagen en alles rondom dit prachtige evenement.

 

Bron: RTV Drenthe - Karin Mulder

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: