Entry-List GP BelgiŽ - Lommel 05-08

Entry-List Motocross World Championships GP lOMMEL

MXGP (mx1) Entry-List GP BelgiŽ

Op de entry-list voor de Grand Prix van Belgie zien wij vier Nederlanders! Naast Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Jaap Corneth staat ook Sven van der Mierden op de lijst. Naast de bekende Belgen valt de naam van Cyril Genot op, hij gaat zijn GP-debuut maken en hetzelfde geldt voor Dietger Daminaans. Antonio Cairoli is de leider in de tussenstand terwijl Herlings jaagt op de tweede plaats in de tussenstand en zonder twijfel de GP-zege in Lommel.

 

MX2 Entry-List GP BelgiŽ

Na het harde circuit van Loket gaat het FIM Wereld Kampioenschap MXGP-MX2 verder in Lommel! Pauls Jonass is de grote favoriet want Jeremy Seewer is minder sterk in het zand al won hij vorig jaar de kwalificatie in Lommel! Hierbij de deelnemerslijst met terug van weg geweest Davy Pootjes! Ook Freek van der Vlist is terug van zijn sleutelbeenbreuk. Marshal Weltin vervangt Vsevolod Brylyakov bij DRT-Kawasaki terwijl Maykal Ivanov ondanks de breuk met VAMO Racing nog altijd op de lijst staat.

 

Roan van de Moosdijk maakt zijn comeback in Lommel

Roan van de Moosdijk maakt zijn comeback na zijn enkelbreuk begin april. Een top vijf klassering moet mogelijk zijn aldus van de Moosdijk. Nu hij weer fit is wil van de Moosdijk zijn belofte als groot talent zo snel mogelijk inlossen. Kenners zien in hem de opvolger van Jeffrey Herlings, volgens de berichtgeving in het Eindhovens Dagblad vandaag.

Eind juni reed hij al een keer in het Italiaanse Ottobiano. Het talent, dat voor Yahama rijdt, eindigde meteen op een verdienstelijke zesde plek

 

Roan van de Moosdijk maakt zijn comeback in Lommel

Foto: Van de Moosdijk - Roan van de Moosdijk maakt zijn comeback in Lommel.

 

Het circuit van Lommel andersom voor de GP

De Grand Prix van Limburg is de veertiende wedstrijd van het seizoen en zal een ware worden voor de crossers. Het circuit zal worden aangepast, de start wordt verplaatst en er wordt andersom gereden ten opzichte van de vorige jaren.

 

 

FIM

 

KLIK HIER - FIM Motocross World Championships - Lommel - BelgiŽ - Entry list

 

Bron: FIM / KEMCO - Steven van Kempen

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: