Trekt Suzuki zich echt terug uit WK Motorcross…? 17-10

MXGP Motocross 2018

Het Suzuki-team trekt ook terug uit de MXGP-klasse: De afgelopen weken werd ook al duidelijk dat Suzuki niet meer met een officieel fabrieksteam in de MX2 klasse aan de start gaat komen in 2018.

 

Stefan Everts ziet door het vermoedelijke afhaken van Suzuki zijn team in elkaar stuiken.

 

Video: VRT Sporza - Trekt Suzuki zich echt terug uit WK Motorcross…?.

 

"We moeten nadenken hoe we de sport betaalbaar kunnen houden voor de constructeurs", zegt bondscoach Joël Smets. "Dat stemt tot nadenken: De ambitieuze promotor van onze sport denkt dat de limieten van de constructeurs bodemloos zijn, aldus Smets".

 

Het is bijzonder jammer dat constructeurs als Suzuki zich terugtrekken. Onze sport leeft bij de gratie van de constructeurs", zegt Joël Smets, die zijn rijke carrière afsloot bij het Suzuki-team.

 

"Je mag niet verder springen dan je stok lang is. Dit is een prachtige sport, maar aan alles zijn limieten." We moeten nadenken hoe we de sport betaalbaar kunnen houden voor de constructeurs. Dit is niet F1 of MotoGP. Het is niet verkeerd om wereldwijd te denken, maar daar hangt een zwaar kostenplaatje aan. We moeten die verplaatsingen beperken."

 

Kevin Strijbos verlaat Suzuki en heeft al een nieuw team voor volgend seizoen. Suzuki, het team van oud-wereldkampioen Stefan Everts, zou zich volop willen richten op de MotoGP-klasse.

 

Stefan Everts probeert nu Seewer en Jasikonis onder te brengen met Suzuki materiaal in een Privéteam voor het MXGP-WM Kampioenschap 2018.

 

Trekt Suzuki zich echt terug uit WK Motorcross…?

Foto: Team Suzuki - Trekt Suzuki zich echt terug uit WK Motorcross…?.

 

Joël Robert, Roger De Coster, Gaston Rahier, Brad Lackey, Georges Jobé, Harry Everts, Eric Geboers, Michele Rinaldi, Alessandro Puzar, Donny Schmit, Pedro Tragter, Greg Albertyn, Mickaël Pichon, Steve Ramon en Pierre-Alexandre Renet werden met Suzuki Wereldkampioen in de rijke motorcrossgeschiedenis.

 

Arminas Jasikonis, Kevin Strijbos, Justin Barcia, Hunter Lawrence, Jeremy Seewer reden dit jaar nog het WK motorcross namens Team Suzuki.

 

Suzuki Team Presentatie 2017

 

Aan het begin van dit seizoen werd in een live uitzending het complete team van Suzuki gepresenteerd.

» KIJK HIER Om de volledige uizending terug te zien

 

Uitgebreide informatie over het mogelijke vertrek van Suzuki leest u hier

 

» LEES HIER En lees het complete artikel van Speedweek

» LEES HIER Smets over afhaken Suzuki: "Motorcross mag niet verder springen dan stok lang is" - Sporza

» LEES HIER Team van Stefan Everts denkt aan stoppen met motorcross - Sporza

 

Bron: Sporza

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: