GP Motorcross komt terug naar Sint Anthonis 22-03

MXGP Motocross 2018

Na ruim 30-jaar wordt de Grand Prix Motorcross en Sint Anthonis weer in een zin genoemd, want er is al veelvuldig gesproken over een mogelijke terugkeer het WK gebeuren naar deze regio te halen. Marcel Hermans is de grote inspirator achter deze plannen.

 

GP Motorcross komt terug naar Sint Anthonis

Foto: vlnr: Marcel Hermans - Daniele Rizzi (Director Youthstream) - Jan Kempen in Valkenswaard.

 

Want in de geschiedenisboeken was Sint Anthonis op en top een motorcrossgemeente en voor vele is de naam Sint Anthonis en Motorcross onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tussen 1947 en 1985 werd hier de roemruchte "Moto Cross der Azen" georganiseerd. Het was een begrip in crossend Nederland en trok tienduizenden bezoekers.

 

Een aantal ontwikkelingen zorgde echter voor een opleving in de afgelopen jaren. In 2014 kwam het boek Motocross der Azen, een gouden tijdperk uit en werd de succesvolle Renie Motocross der Azen georganiseerd recht tegenover het voormalige circuit de Hoef. Ondertussen zijn ook de successen van de in Oploo woonachtige Jeffrey Herlings steeds talrijker. Het motorcrossbloed begon bij veel inwoners sneller en sneller te stromen. Ook burgemeester Sijbers werd aangestoken door het motorcrossvirus en volgt sindsdien de MXGP, waarin Herlings schittert, op de voet. En afgelopen weekend (17 en 18 maart) was het weer raak met twee overwinningen in Valkenswaard!

 

GP Motorcross komt terug naar Sint Anthonis

Foto: Andis Steins van Youtstream bezocht deze week al met inspirator Marcel Hermans de mogelijke locatie.

 

Bovenstaande heeft ertoe geleid dat Marcel Hermans van de nieuw op te richten stichting MXGP of Sint Anthonis serieuze besprekingen voert met de Hoofdpromotor van de Grand prix Motorcross Youthstream. Het laatste gesprek vond plaats op 17 maart jl. te Valkenswaard. De gemeente Sint Anthonis staat positief tegenover de initiatieven. Dus wie weet komt er weer een grote wedstrijd terug naar de Sint Tunnisse crossbodem!

 

GP Motorcross komt terug naar Sint Anthonis

Foto: De club uit Sint Anthonis bezoekt al vele MXGP wedstrijden met het welbekende spandoek.

 

Volg de laatste ontwikkelingen rond de MXGP of Sint Anthonis

 

Op de website www.motocrossderazen.com en de binnenkort op de nieuw in het leven geroepen

webpagina www.mxgp-sintanthonis.com

 

KLIK HIER Lees het artikel over de plannen in Dagblad de Gederlander

 

Bron: Marcel Hermans / Gemeente Sint Anthonis

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: