Van Hal weer in de punten; pech voor Maas 13-04

Grand Prix Zijspancross 2018

De Lieropse bakkenisten Hantje van Hal en Nick Maas reden afgelopen weekend de GP van Frankrijk. In Castelnau-de-Lvis, zo'n 1.200 kilometer van Lierop werd het een turbulent weekend voor beide bakkenisten.

 

Van Hal weer in de punten; pech voor Maas

Foto: Dries de Witte - Van Hal weer in de punten; pech voor Maas.

 

De kwalificatie Van combinatie Tobias Blank en Nick Maas verliep heel naar wens. Ze kwalificeerdenzich als elfde. Van Hal.,n de bakzich als elfde. Van Hal. in de bak bij Andreas Clohse leek zich ook rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag. Ze lagen lang op een mooie tiende plek maar een kapotte motor gooide, een ronde voor het einde van de kwalificatie, roet in het eten. Via Vierde tijd in de 'last haalde het duo het alsnog maar startte in de wedstrijd vanaf de tweede rij.

 

De Grand prix

 

In de eerste manche hadden beide Lieropse bakkenisten pech. Maas/Blank kwam vast te zitten achter een groep die zich had vastgereden en was daarom slecht vertrokken. Even later Sloeg ook een keer de motor af en eindigde de combinatie als 22ste, Van Hal/Closhe reed lang op een 16de plek rond. Maar door zand in de motor gaf de versnellingsbak et de brui aan en viel het duo uit. Ook in de tweede manche kwam Maas/Blank niet verder dan een 22ste plek door een slechte start en Maas die een uit de bak Viel. "Dit kostte maar n plek, maar ik ben toch goed boos op mezelf", aldus Maas. Van Hal/Closhe had ook een slechte start maar wist zich terug te knokken naar een 17de plek wat vier WK-punten opleverde. "Ondanks de vele tegenslagen zijn we blij met de behaalde punten". zegt Van Hal. Volgende week Staat de GP Van Spanje op het programma. Daar zal Maas niet Starten vanwege andere verplichtingen. Van Hal reist wel af naar Talavera de Reina op jacht drie keer WK punten op rij.

 

Volg hier Team Clohse/Vanhal #16

 

 

Volg hier Team Blank/Maas #36

 

 

KLIK HIER Voor de beelden van de WK Zijspan wedstrijden

KLIK HIER LIVE Verslag van de wedstrijden

KLIK HIER Uitslagen na GP Frankrijk

KLIK HIER Actuele standen WSC

KLIK HIER Kalender - Tussenstanden - Deelnemerslijst

 

Bron: Het Contact

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: