54e ELE Rally Start in Lierop 19-05

ELE Rally Klassementsproef(KP) Somerlo 3,6

Nederlands snelste rallyrijders ontmoeten elkaar in twintig klassementsproeven rond Eindhoven voor een van de meest spectaculaire autorally’s. De 54e editie van de ELE Rally wordt 1 en 2 juni in Zuidoost-Brabant gereden.

 

In de afgelopen maanden hebben wij als “stichting ELE Rally” weer hard gewerkt aan de voorbereidingen van de 54e ELE Rally en ook dit jaar is er door de Gemeente Someren weer een vergunning afgegeven om dit autosport evenement te organiseren.

 

Dit evenement zal op vrijdagavond 1 juni in zijn geheel plaatsvinden in Lierop, waarvan de finish op de Watermolenweg (zandgedeelte) ligt. De start en opstelling is vanaf de Herselseweg. Dit alles met in acht name van de gemeentelijke en landelijke veiligheid- en milieu eisen.

 

54e ELE Rally Start in Lierop - Routekaart Circuit

Foto: Stefan Adriaans - 54e ELE Rally Start in Lierop - Routekaart Circuit.

 

• Verkenning: Donderdagavond 31 mei 2018

 

De deelnemers die deelnemen aan de het evenement mogen op donderdagavond de route voor verkennen, dit om op de vrijdag een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Tijdens deze verkenning vinden er geen wegafsluitingen plaats en is de weg vrij voor het doorgaande verkeer. De deelnemers zullen zich tijdens deze verkenning aan de daar geldende verkeer en snelheidsregels te houden.

 

• Rally: Vrijdag 1 juni 2018

 

Het betreft hier de klassementsproef”Somerlo” 3,6, en deze zal twee maal worden verreden. De eerste staat gepland om 21.15u en de tweede maal om 23.30u vanaf de kerkenhuis te Lierop. Dit zijn de starttijden van de 1e rijder met ongeveer 110 deelnemers.

 

Het parcours is dan afgesloten voor al het doorgaande verkeer vanaf 19.00u tot 02.00u. Er is vanaf dit moment geen doorgang meer mogelijk via de reguliere route.

 

DAKAR auto's nemen deel aan ELE Rally 2018

 

“Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek, terwijl hij de plannen voor het ELEweekend 2018 uitrolt. Naast nostalgische klassiekers en razendsnelle moderne rallyauto’s, brengt Stichting ELE Rally op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni ook de auto’s die men kent uit ‘Le Dakar’ naar Zuidoost-Brabant. ”Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassementsproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country.

 

• Actuele ontwikkelingen en verslaggeving bij Omroep Brabant

 

Volg alle ontwikkelingen LIVE op de website van Omroep Brabant en bekijk de samenvatting op Omroep Brabant op zondag 3 juni vanaf 9.40 uur (daarna ieder uur herhaald t/m de volgende dag).

 

Lees het laatste nieuws op www.omroepbrabant.nl/elerally

 

• Deelnemers: Inschrijvingen ELE Rally

 

KLIK HIER Voor meer informatie over het deelnemersveld.

 

• Route Klassementsproef”Somerlo” 3.6 - Lierop

 

Route ELE Rally Lierop Start: Herselseweg, Eindje, Lungendonk, Veldweg, Winkelstraat, Gebergte, Mierloseweg, Herselseweg, Steemertseweg, Vleutlaan, Verhagenstraat, Achterbroek, Oude Goorenweg, Watermolenweg (Zandgedeelte) Finish 1: Herselseweg. Finish 2 Watermolenweg.

 

» Het zandgedeelte is op de route met rood gemarkeerd

 

54e ELE Rally Start in Lierop - Routekaart Circuit.

 

Meer informatie vind u op onderstaande websites:

 

» www.elerally.nl

» www.facebook.com/StichtingELERally

» www.twitter.com/ELE_Rally

» www.instagram.com/ele_rally

» www.youtube.com/elerally

 

Bron: Stichting ELE Rally

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: