MX of Nations komt naar Assen in 2019 05-07

MXGP Motocross 2018

Promotor Youthstream heeft vandaag de voorlopige kalender bekend gemaakt voor het WK seizoen van 2019. Assen is volgend jaar gastheer van de Motorcross der Naties. De promotor van het WK motorcross maakte dat bekend bij het presenteren van de voorlopige kalender. Het wereldkampioenschap voor landenteams staat volgend jaar op 28 & 29 september gepland op het TT Circuit. De laatste keer dat de Motorcross der Naties Nederland aandeed, was in 2004 in Lierop. Toen haalde de Nederlandse ploeg zilver.

 

MX of Nations komt naar Assen in 2019

Foto: Youthstream - MX of Nations komt naar Assen in 2019.

 

De locatie voor de openingswedstrijd van het seizoen moet nog aangekondigd worden, maar zal tegen het einde van februari plaatsvinden en zal worden gevolgd door de terugkeer van MXGP naar ArgentiniŽ. Na de vroege terugvlucht zal MXGP terugkeren naar het Matterly Basin-circuit in Groot-BrittanniŽ, rechtstreeks naar Valkenswaard voor de MXGP van Nederland, en dan verder zuidwaarts naar de MXGP van Trentino in Pietramurata.

 

De teams bereiden zich vervolgens voor op de tweede vliegreis met back-to-back races op de massale Aziatische markt aan de MXGP van Hong Kong en de MXGP van China op woensdag 1 mei. Het derde opeenvolgende jaar op de kalender markeert de MXGP van Rusland in Orlyonok langs de kust van de Zwarte Zee.

 

Video: MX Actieve - MXoN 2004 Lierop met Voorzitter Wim Smits.

 

Vanuit Rusland zal het kampioenschap terugkeren naar Europa voor de MXGP van Letland, Duitsland, Frankrijk en Lombardije. Na bijna 2 maanden in Europa zal MXGP vervolgens vertrekken naar het Indonesische Pangkal Pinang en Semarang voor respectievelijk de MXGP van IndonesiŽ en AziŽ.

 

Terugkerend naar Europa zal de serie zijn weg vinden naar de ooit bekende MXGP van TsjechiŽ in Loket en de MXGP van BelgiŽ in Lommel voor hij op weg gaat naar de MXGP van Turkije in Afyonkarahisar.

 

De laatste landen 3 van in totaal 20 wedstrijden die het WK seizoen afronden zijn de MXGP van Zwitserland in Frauenfeld-Gachnang, de MXGP van Portugal in Agueda, en de MXGP van ItaliŽ in Imola die de seizoensfinale voor het tweede jaar op rij organiseert.

 

De Nederlandse gemeenschap zal niet alleen de MXGP van Nederland in 2019 organiseren, maar ook de terugkeer van het grootste evenement van het jaar op Europese bodem, de Monster Energy FIM Motocross of Nations in Assen op 28 &29 september.

 

Overzicht voorlopige kalender MXGP Motorcross Wereld Kampioenschap Kampioenschap 2019

 

MX of Nations komt naar Assen in 2019

Foto: Youthstream - Voorlopige kalender.

 

Bron: Youthstream

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: