Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk 04-10

Jan Clijnk - Het Atoomkanon van Helmond

Een eerbetoon aan de Helmondse sportcoryfee Jan Clijnk, waarin zijn sportieve prestaties en priv-leven centraal staan...

 

Het is niet van alledag dat een boekpresentatie van een bekende Motorcrosskampioen van wel eer in een theater plaatsvindt. De bijzonderheid vindt zijn weerslag in een unieke samensmelting van een voormalige r.k. kerk met een theater, slechts 75m. verwijderd van de historische woonplek waar ooit de motorsportcarrire van Jan Clijnk een aanvang nam.

 

Video: Evert-Jan Clijnk - Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk.

 

Na jaren van onderzoek en speurwerk naar het wel en wee van deze herosche motorsportcoryfee, is het auteur Marcel Hermans gelukt een kroon op zijn werk te plaatsen met deze bijzondere uitgave. De motorsportfans worden onthaald met exclusief beeldmateriaal, anekdotes en interviews met (inter)nationale sterren die de Helmondse sportheld destijds van zeer nabij hebben ervaren.

 

Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk

Flyer: Marcel Hermans - Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk.

 

Uw gastheer, circuitomroeper Jan de Rooij, begeleidt u op vakkundige wijze o.a. langs diverse motorcrosslocaties waar geschiedenis werd geschreven door Het Atoomkanon van Helmond.

 

Jan Clijnk was een internationaal motor-sport icoon

 

Evert-Jan Clijnk over zijn peetoom: In de periode van midden 50' - 60'er jaren reed hij talloze wedstrijden in binnen en buitenland, en won vele prestigieuze prijzen. Jan was de eerste Nederlandse coureur die tijdens de wedstrijd in Schijndel (1956) een grand prix won, en werd gesponsord door BSA Birmingham.

 

Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk

Foto: Helmonds Gemeente archief - Clijnk won de Grand Prix 500cc van Nederland in Schijndel op 13 mei 1956.

 

Vorig jaar werd kwam Marcel Hermans op mijn pad. Marcel is een bijzonder gepassioneerd motor-sport liefhebber, en schrijver van motor-sport boeken. Hij melde me dat hij bezig was met het schrijven van een boek over mijn oom. Deze trailer maakte ik als voorbode van Marcel's boekpresentatie waarin het boek zal worden gepresenteerd aan het grote publiek.

 

Boekpresentatie bijna uitverkocht...!

 

De kaartverkoop voor deze boekpresentatie loopt voorspoedig en is bijna uitverkocht. Genteresseerden moeten dus vlug zijn om nog een kaartje te bemachtigen.

 

Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk

Foto: Theater het Speelhuis - Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk.

 

Het Theater het Speelhuis in Helmond werd afgelopen weekeind officieel geopend. Onder luid applaus knipte Burgemeester Elly Blanksma het rode lint door en opende daarmee in het bijzijn van ruim 400 genodigden officieel Het Speelhuis. Zij is daarin niet de enige, maar wel de eerste. "De komende dagen zal het theater elk uur opnieuw geopend worden door n van onze bezoekers. Het theater is tenslotte van en voor iedereen," zo lichtte Jochem Otten (directeur Het Speelhuis) toe.

 

Boekschrijver Marcel Hermans

 

Boekschrijver Marcel Hermans: Jaren van voorbereiding zijn nodig geweest om ook dit werk met succes te vervolmaken. Met het boekwerk wil ik bereiken dat Jan Clijnk en zijn prestaties voor de vele genteresseerden en ons nageslacht bewaard blijven.

 

Laatste kaarten: Boekpresentatie Jan Clijnk

Foto: Marcel Hermans - Schrijver boekwerk Motorcrosslegende Jan Clijnk.

 

Na jaren van onderzoek en speurwerk naar het wel en wee van deze herosche motorsportcoryfee, is het me gelukt een kroon op mijn werk te plaatsen met deze bijzondere uitgave.

 

Online Kaartverkoop Theater het Speelhuis

 

Wilt u de exclusieve boekpresentatie van Jan Clijnk bijwonen? Op dit moment zijn er nog een beperkt aantal kaartjes beschikbaar.

 

Wilt u deze unieke boekpresentatie bijwonen, dan kunt u kaartjes reserveren.

De kosten per kaartje zijn 12,50 p.p.

 

Reserveren is mogelijk via de website www.theaterspeelhuis.nl

 

Bezoekadres

Kromme Steenweg 29

5707 CB Helmond

 

Routeplanner

 

Bron: Stichting Classic Motocross NL - Marcel Hermans

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: