Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018 11-11

Red Bull Knock Out Scheveningen is zwaarste strandrace ter wereld

Zoete revanche voor de 24-jarige Nathan Watson. In 2015 en 2016 werd hij nog tweede, nu pakt Nathan zijn gedroomde Red Bull Knock Out-overwinning. Glenn Coldenhoff die lang op kop reed kwam in het gedeelte met de boomstammen vast te zitten. Tientallen achterblijvers zorgden ervoor dat hij veel tijd verloor en niet veel later moest de Nederlander zelfs de leidende positie inleveren bij Nathan Watson. 'Het was een heel zware dag en ik ben teleurgesteld met mijn tweede plaats,' aldus Glenn na de race. Van de 1000 starters zouden er 998 dolgelukkig zijn met de 2e plaats in de Red Bull Knock Out 2018. Maar niet Glenn Coldenhoff.

 

Herbeleef hier het LIVE Verslag van de Red Bull Knock Out (Start vanaf 15 minuten)

 

Video: Red Bull - Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018.

 

Want teleurstelling overheerste zaterdagmiddag bij de 27-jarige motorcrosser uit Best, nadat hij in het tweede en laatste uur van de finalerace verslagen was door de Brit Nathan Watson in de strandcross van Scheveningen. ,,Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt hiervoor. Veel uren gemaakt op de motor en op de fiets. Maar het was niet genoeg", sprak de KTM-fabrieksrijder. Derde werd de Belg Yentel Martens, die in oktober nog de Strandcross van Vlissingen won. 432 coureurs werden geklasseerd.

 

Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018

Foto: Red Bull - Een dolgelukkige winnaar Nathan Watson (24).

 

Tweede Nederlander in de uitslag was Lars van Berkel, een liefhebber van strandraces. De Veghelaar eindigde als 7e. Ook Sven van der Mierden uit Valkenswaard eindigde net in de top 10. Rinus van de Ven (30) behaalde een 24ste plaats in een chaotische Red Bull Knock-Out.

 

Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018

Foto: Red Bull - Billy Bolt - The winner of  WESS - World Enduro Super Series.

 

De Knock Out was de laatste wedstrijd van het jaar die meetelde voor de World Enduro Super Series. De Brit Billy Bolt, 12e in de daguitslag, won het eindklassement.

 

Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018

Foto: Red Bull - Glenn Coldenhoff - Hij reed lang aan kop en had zo graag gewonnen.

 

De finalewedstrijd begon om 13.30 uur en duurde maar liefst twee uur. Dat is lang, want een normale motorcrosswedstrijd duurt zo'n 35 minuten.

 

Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018

Foto: Stefan Adriaans - Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018.

 

Red Bull Knock Out is niet voor watjes. Dat is ook dit jaar wel weer gebleken. Baanontwerper Greg Atkins zette een speciale X-loop in om het leven van alle deelnemers nog wat zuurder te maken. Halverwege de twee uur durende finale werd deze speciale sectie toegevoegd aan de strandrace en dat leverde zelfs de toprijders de nodige problemen op.

 

Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018

Foto: Stefan Adriaans - Strandrace Scheveningen - Red Bull Knock Out 2018.

 

Op een wedstrijd die wordt gezien als de zwaarste strandrace ter wereld waarbij de motorcrossers tegen de natuurlijke elementen van de zee, het mulle strand en het opkomend tij moeten strijden.

 

De 1000 deelnemers hebben zaterdagochtend eerst een kwalificatieronde gereden die een uur duurde. De 750 snelste crossers plaatsen zich voor de finale op zaterdagmiddag, slechts 427 haalden de finish.

 

In totaal werden in een week totaal 4500 vrachtwagens 80.000 kubieke meter zand verschoven om de negentien bochten en veertien jumps te maken.

 

Uitslagen Red Bull Knock Out Scheveningen 2018

 

 

Red Bull Knock Out Scheveningen

 

Alle verdere informatie:

 

Website: www.redbull.com/KnockOut

 

Email: vragen@redbullknockout.nl

 

Facebook hashtag: https://www.facebook.com/hashtag/redbullknockout

 

Facebook events: www.facebook.com/events/131287144238734

 

 

Bron: Red Bull Events

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: