Kort maar krachtig optreden van Roks en Haverdil in Lierop 12-03

ONK Sidecar & Quad Masters Lierop

Afgelopen zondag stond voor Ecomaxx-rijders Rick Haverdil en Valentino Roks de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Beide quadrijders reisden af naar het stormachtige Lierop. Haverdil kwam uit in de klasse ONK Quads Masters en Roks in de klasse NK Quads.

 

Krachtig optreden van Roks en Haverdil in Lierop

Foto: Van Dijk Foto - Krachtig optreden van Roks en Haverdil in Lierop

 

Eerste manche: Haverdil's nieuwe gloednieuwe quad

 

Haverdil verscheen aan de start met zijn gloednieuwe quad. In de eerste manche liet deze hem zeker niet in de steek en kwam hij heel goed weg bij de start. De Ecomaxx-rijder kwam namelijk als derde door de eerste bocht! Haverdil wist deze positie een ruime tijd vast te houden, maar na een tijd speelde zijn rugblessure op en moest hij helaas 1 plaats afstaan. Uiteindelijk kwam hij op een hele mooie vierde positie over de finish.

 

Eerste manche: Roks succesvol in de aanval

 

Ook Roks verscheen aan de start op zijn nieuwe Ecomaxx-quad. In de tijdtraining stond zijn voorvering niet optimaal afgesteld, dus dat is vr de eerste manche nog even aangepast. In de eerste manche kwam Roks redelijk weg en kwam hij als achtste door de eerste bocht. Daarmee nam de Ecomaxx-rijder geen genoegen, dus zette hij de aanval in. Hij had een goed tempo te pakken en wist in totaal ook als vierde afgevlagd te worden.

 

Tweede manche afgelast

 

Het waaide erg hard afgelopen zondag. Helaas heeft de organisatie vanwege het noodweer moeten besluiten om de tweede manches af te lassen. Een juiste keuze, want de veiligheid van de rijders taat voorop.

 

De volgende wedstrijd staat volgende week alweer op het programma voor de beide Ecomaxx-rijders. De wedstrijden vinden dan plaats in het Gelderse Lochem. Hopelijk kunnen zijn de weergoden dan beter gezind...

 

Bron: Ecomaxx

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: