Carlos Hulsen in actie DMX Finale Lierop 02-10

KNMV DMX Regio Zuid

Carlos Hulsen uit Son en Breugel zal aanstaande zondag in Lierop zijn positie verdedigen tijdens de afsluitende DMX Zuid competitie. Voor de 17-jarige talentvolle motorcrosser liggen er in Lierop nog kansen om beslag te leggen op de 6e plaats in de einduitslag.

Carlos Hulsen in actie DMX Finale Lierop

Carlos Hulsen de zoon van Carlo Hulsen trad op 10-jarige leeftijd in voetsporen van zijn vader die destijds vijf keer kampioen van Nederland werd in de 500cc, maar ook de man die later MC Son op de kaart zette. Carlos is de derde generatie uit de Familie Hulsen die actief is in de motorsport.

Een talend wat binnen de familie niet onopgemerkt is gebleven, want Opa Jo wilde het wel eens proberen om met deze jonge generatie Hulsen weer de circuits op te gaan. Binnen een jaar stapte Carlos op een KTM 85cc en reed zijn eerste clubwedstrijden bij MC Son op de baan aan de Lieshoutseweg waar hij later op 13-jarige leeftijd belande op een Honda 250cc 4-takt machine.

Vanaf 2016 neemt hij deel aan alle wedstrijden van het district Zuid van de KNMV. Hij behaalde een aantal podiumplaatsen. Deze trend zet zich voort en Carlos wordt een podiumkandidaat in zijn klasse. Hij neemt zijn sport serieus en zet op conditioneel vlak een stap vooruit door fysiek beter en harder te gaan trainen.

Afgelopen jaar wist Carlos tijdens de landelijke finale in Heerde beide manches naar zijn hand te zetten en zich winnaar van de landelijke finale 2018 te noemen bij de 250cc klasse. Volgende week zal hij weer deelnemen aan de landelijke districtsfinale in Eersel waarbij de beste rijders van de districten Noord, Midden en Zuid het tegen elkaar opnemen. Hiervoor zal Carlos zich de komende week gaan voorbereiden.

Afgelopen jaar won Hulsen de T.v.E. Wisseltrofeeverkiezing als sportman van het jaar bij MC Son.

Carlos hoopt zijn succes in de toekomst verder uit te bouwen door ooit nog eens te deel te nemen in het wk-kampioenschap. Maar zondag is hij te bewonderen in Lierop waar hij zijn plaatsen zal verdedigingen in de DMX District Zuid Finale, in de sporen waar zijn vader vroeger schitterde.

Inmiddels is Carlos volop in training voor de laatste DMX Zuid wedstrijd op 6 oktober in Lierop. En natuurlijk week erna voor de landelijke Finale DMX 2019 in Eersel op 13 Oktober. Carlos hoop jullie daar graag te zien en zij zorgen dat de koffie met gebak klaar staat.

Alles over Carlos Hulsen lees je op zijn facebookpagina.

Bron: MC Son / Mooi Son en Breugel - Erwin Steijaert