Officiële MXGP kalender 2020 bekend 17-10

MXGP Motocross 2020

Youthstream meld met trots de officiŽle FIM Motocross Wereldkampioenschap kalender voor 2020. Het WK begint voor het eerst sinds 2012 weer eens in Europa met de Grote Prijs van Groot-BrittanniŽ op 1 maart in Matterley Basin. De titelstrijd telt volgend jaar opnieuw twintig wedstrijden. De bijna traditionele Grote Prijs van Nederland op het Eurocircuit van Valkenswaard is de tweede op de kalender op 8 maart gevolgd door Neuquen, PatagoniŽ-ArgentiniŽ.

 

Officiële MXGP kalender 2020 bekend

Foto: Youthstream - Officiële MXGP kalender 2020 bekend.

 

Vervolgens keert MXGP terug naar Europa om enkele van de meest karakteristieke tracks op de kalender te bezoeken, zoals Pietramurata in Trentino, St. Jean d'Angely in Frankrijk, Teutschenthal in Duitsland, Orlyonok in Rusland en Kegums in Letland.

 

De 2020-kalender bevat ook grote comebacks, zoals die van Spanje, waarvan de locatie nog moet worden aangekondigd en die van Maggiora waar de 2020 MXGP van ItaliŽ verreden wordt.

 

In juni gaat het MXGP Paddock overzee voor twee Indonesische wk-wedstrijden met Jakarta de nieuwe gastheer van de eerste stop, terwijl de tweede voor het 2e jaar op rij terugkeerd naar Palembang.

 

Na de Indonesische reis verhuist MXGP naar een van de oude oldschool locaties van de kalender: Loket in TsjechiŽ, gevolgd door het zandcircuit van Lommel in BelgiŽ en de heuvelbaan van Uddevalla in Zweden.

 

De 17e wedstrijd zal op 23 augustus plaatsvinden op het gloednieuwe Kymi Ring- circuit in Iitti te Finland en daarna zal MXGP circus Turkije en China bezoeken voor wk's 18 en 19. De laatste wedstrijd van het 2020-seizoen zal op op 20 september plaatsvinden in Imola voor de MXGP van Emilia Romagna (ITA) voordat de hele MXGP Paddock naar Frankrijk verhuist voor het hoogtepunt van de off-road evenementen, de Monster Energy FIM Motocross of Nations, die terug is in Ernťe.

 

Assen niet op de WK kalender in 2020

 

Het TT Circuit kwam er voor komend jaar niet uit met rechtenhouder Youthstream van de MXGP; de aangeboden datum schikte niet. Assen liet de afgelopen vijf jaar grote ladingen zand aanvoeren om een tijdelijk crosscircuit aan te leggen. In september van dit jaar was Assen zelfs het decor voor de eerste titel van Nederland in de Motorcross der Naties.

 

De officiŽle MXGP- en MX2-kalender bevat ook kampioenschappen die zijn gepland voor het FIM Wereldkampioenschap motorcross dames en alle Europese kampioenschappen, EMX250, EMX125, EMX2T en de nieuw toegevoegde kalender EMXOPEN. Bekijk hieronder de officiŽle kalender 2020:

 

Officiële MXGP kalender 2020 bekend

Foto: Youthstream - Officiële MXGP kalender 2020 bekend.

 

Bron: Youthstream

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: