Verslag 1e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Oldebroek 05-07

ONK Sidecar Masters 2021

Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden in Oldebroek. Jaap Oostermann maakte er een mooi verslag van die je hieronder kunt bekijken!

 

Video: Jaap Oostermann - Verslag 1e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Oldebroek.

 

Sidecarteam Bax heeft tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oldebroek succes en tegenslag gekend. Bax won de eerste manche maar kwam in de beginfase van de tweede manche hard ten val en moest geblesseerd opgeven.

 

Nadat ze in de tijdtraining een tweede tijd op de klok hadden weten te zetten, reden ze een sterke eerste manche die ze naar hun hand wisten te zetten. Met een goed gevoel begonnen Etienne en Nicholas dan ook aan de tweede manche. Opnieuw zaten ze er goed bij maar op de grote tafelberg ging het mis. Etienne landde precies in een knip, wat tot gevolg had dat het bakwiel afbrak en ze zwaar ten val kwamen. Etienne en Nicholas hadden zich flink bezeert bij de valpartij en moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

 

Het gaat naar omstandigheden goed. Ik heb een rib gebroken, welke net onder het sleutelbeen zit. Daarnaast is het sleutelbeen gescheurd, longen gekneusd en heb ik kneuzingen aan torso, nek en hoofd. Nicholas was bang dat hij zijn pols gebroken zou hebben maar dit was gelukkig niet het geval,’’ vertelt Etienne.

 

Ondanks de valpartij blijft Bax vooruitstrevend en wil hij snel weer terug op het zijspan zitten. We denken toch snel weer op de motor te zitten. Ondanks dat ik me nu zeker niet best voel kan dat in een paar dagen al een stuk beter zijn. Het doel is als alles volgend plan verloopt om aankomend weekend tijdens het Frans Kampioenschap in Vesoul weer mee te rijden. De rib is namelijk gebroken kort langs mijn hoofdslagader en ik wil zeker weten dat dit geen kwaad kan. Ik wil dit graag eerst met dokter Claes overleggen voordat ik definitief beslis of ik mee doe of niet.

 

Succes en tegenslag voor Ricardo Phoelich in Oldebroek

 

Ricardo Phoelich heeft succes en tegenslag gekend tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Oldebroek.

 

Phoelich kwam in beide manches als derde over de finish maar kreeg in de eerste manche drie strafplaatsen omdat zijn quad teveel lawaai produceerde!

 

Verslag 1e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Oldebroek

Foto: × - Verslag 1e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Oldebroek.

 

Het circuit van Oldebroek lag er door de goede weersomstandigheden perfect bij en Ricardo keek dan ook enorm uit naar de start van het kampioenschap. In de tijdtraining kon hij nog niet helemaal voluit gaan. Hij moest zijn quad nog inrijden waardoor hij niet tot het uiterste kon gaan en een zesde tijd neer wist te zetten.

 

In de eerste manche kon hij er voor gaan en het rijden ging dan ook lekker. Hij wist op een derde plaats over de finish te komen maar kreeg na de finish een tegenslag te verwerken. Ricardo kreeg te horen dat zijn quad teveel lawaai produceerde waardoor hij drie strafplaatsen kreeg en uiteindelijk op een zesde plaats werd geklasseerd.

 

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Met een goed gevoel ging hij over het circuit en werkte een constante manche af. Dit leverde hem een goede derde plaats op!

 

Met een 6-3 in de manches eindigde Ricardo op een vierde plaats in het dagklassement.

 

» KLIK HIER - Voor de volledige uitslagen in Oldebroek

 

Bron: Motocrossplanet / Jaap Oostermann

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: