Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop 10 oktober 2021 09-10

KNMV DMX Zuid Finale Lierop

Dit seizoen stonden er totaal 16 wedstrijden op de DMX District Zuid kalender maar door alle corona maatregelen werden 10 klassementsproeven vroegtijdig van de kalender gehaald en begon de opening van het seizoen pas in het begin van de zomer voor een serie van totaal zes wedstrijden op het circuit van Berghem. De laatste wedstrijd wordt in oktober verreden waarvan de afsluitende DMX District Zuid Finale in Lierop zal plaatsvinden.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop.

 

Circuit de Herselse bossen zal op deze datum weer het strijdtoneel vormen voor alle DMX District rijders uit de zuidelijke regio welke in Lierop achter het starthekken zullen verschijnen. Na het lange uitstel van het kampioenschap wat pas in de tweede helft van het seizoen kon aanvangen heeft iedereen er weer enorm veel zin in.

 

Op de allesbeslissende finale zetten zij in het loodzware Lieropse zand alles op alles om de laatste punten voor het klassement mee te pakken, wat onder de zuidelijke rijders ongetwijfeld spannende wedstrijd taferelen zal opleveren.

 

Getalenteerde rijders aan de start in Lierop

 

De DMX Regio Zuid brengt weer verschillende jonge talentvolle deelnemers naar Circuit de Herselse bossen in Lierop.

 

Yaco Caron in Lierop op weg naar titel 65cc grote wielen

 

De uit het West-Brabantse Den Hout afkomstige Yaco Caron is keihard op weg om kampioen te worden bij de 65cc grote wielen. Voor alle verreden wedstrijden behaalde Yaco het maximaal aantal punten.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Yaco Caron in Lierop op weg naar titel 65cc grote wielen.

 

Bij het laatste kampioenschap in 2019 schreef hij ook al de 65cc kleine wielen op zijn naam bij de eindoverwinning. Zondag start hij op de DMX Zuid Finale in Lierop.

 

Stan Mathieu de getalenteerde rijder aan kop 85cc grote wielen naar Lierop

 

Voor dit seizoen gaat hij met een maximaal aantal punten in de wedstrijden onverbiddelijk aan kop op weg naar een nieuwe titel bij de 85cc grote wielen.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Stan Mathieu de getalenteerde rijder aan kop 85cc grote wielen naar Lierop.

 

Aangezien wij daar helemaal niet in thuis waren was het voor de familie van Stan Mathieu uit het Belgische Mol aanvankelijk helemaal niet de bedoeling om wedstrijden te rijden, aldus vader Geert. Stan is op zn 5 jaar begonnen op een PW Yamaha om deze een jaar later in te ruilen voor een KTM 50cc om wedstrijden voor het Belgische JMS kampioenschap mee te rijden. Door nooit een compleet jaar bij dezelfde bond wedstrijden te rijden, maar leerrijke crossen eruit te pikken, kreeg hij de smaak helemaal te pakken en zijn we uiteindelijk via Paez Racing in contact gekomen met de DMX competitie in Nederland. Het gaat er allemaal zeer ontspannen aan toe en de sfeer bij de DMX Zuid wedstrijden gaf voor ons de doorslag om voor het Paez Racing Team ui te komen. In 2018 schreef hij de landelijke finale op zijn naam bij de 65cc kleine wielen. In 2019 stapte Stan Mathieu over naar de 85cc kleine wielen, waar hij na een keiharde strijd met Dane Gelissen uit het Limburgse Stein met hetzelfde aantal punten het kampioenschap wist te winnen. Aanstaande zondag gaat hij in Lierop voor de absolute winst.

 

Millie Welters strijd aanvoerder damesklasse DMX Zuid

 

MAC Lierop lid, Millie Welters uit het Limburgse Echt is de favoriet bij de damesklasse DMX Zuid en staat momenteel op 63 punten voorsprong op Wina Verstappen. Afgelopen jaar eindigde ze totaal 2e op een kleine 10 punten achterstand achter Tamara Huijbregts.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Millie Welters strijd aanvoerder damesklasse DMX Zuid.

 

Bij de landelijke DMX Finale 2019 op circuit de Ketelberg in Eersel eindigde zij op een vijfde stek in het klassement. Bij de dames voert Millie Welters als leider momenteel het algemene klassement aan. Zondag staat zij aan de start voor de DMX Zuid Finale in Lierop.

 

Jesse Schel aan kop bij de 125cc naar Lierop

 

Hij reed al verschillende kampioenschappen van de KNMV ONK, MON 24MX Nationale maar tijd nu bij de DMX Zuid competitie aan kop door alle tot nu toe verreden wedstrijden te winnen.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Jesse Schel aan kop bij de 125cc naar Lierop.

 

Aanstaande zondag rijd hij de DMX Zuid Finale in het Brabants Lierop.

 

Bart Martens als koploper 250cc naar Lierop

 

De 28-jarige West-Brabantse Welberger voert momenteel de leiding aan in de tussenstand van het klassement bij de kwart liter klasse.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Bart Martens als koploper 250cc naar Lierop.

 

Op een vlak recht stuk het gas helemaal opendraaien en dan in volle vaart de heuvel afspringen. Op die momenten geniet Bart Martens met volle teugen van zijn tweede grote liefde: motorcross. Aanstaande zondag zien we hem met zijn favorieten liefhebberij in de Motorsport aan de meet in Lierop.

 

Bob Ruyters als 500cc leider naar Lierop

 

Aanstaande zondag zal Bob Ruyters in Lierop zijn titel verdedigen bij de hoogste klasse in de 500cc.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Bob Ruyters als 500cc leider naar Lierop.

 

De 25-jarige rijder nam afgelopen jaar deel aan het Open Nederlandse kampioenschap en deed dat naar behoren. De Echtenaar wist na vier races uiteindelijk als vijfde te eindigen in het algemene klassement. Dit jaar neem hij weer deel aan de DMX regio zuid wedstrijden en behaalde tot nu toe het maximaal aan tal punten. Hij voert met 300 punten een ruime voorsprong van meer dan 50 punten op Robbin van Hassel uit Rosmalen. Ruyters won in het verleden al kampioenstitels in de 125, 250 en 450cc klasse. Het crossen kreeg hij letterlijk met de paplepel ingegoten want de eerste meters maakte hij op de tank van de motor van zijn vader en op 4-jarige leeftijd kreeg hij een eigen motor om zijn eerste rondjes te rijden waarbij hij op jonge leeftijd al aan wedstrijden deelnam. Met wat hulp van een trainer won hij zijn eerste wedstrijd in de 85cc klasse en in de 125cc klasse pakte ik twee kampioenstitels. Later maakte hij via de 250cc de overstap naar een 450cc motor. In Lierop zal hij zijn titel verdedigen bij de hoogste klasse in de 500cc.

 

Bij de veteranen voert Marco Pieters de strijd aan

 

Binnen de 16 punten gaat de strijd om de top drie bij de veteranen tussen Marco Pieters, Marc Vorstenbosch en Gerwin Peters, waarin de 49-jarige Boxtelenaar Marco Pieters momenteel aan kop gaat in de tussenstand. Dit word zondag een spannend onderonsje bij de veteranenklasse op circuit de Herselse bossen in Lierop.

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: Bij de veteranen voert Marco Pieters de strijd aan.

 

Informatie DMX Zuid Finale Lierop

 

Alle deelnemers moeten zich zondags s morgens vanaf 08.00 uur in de feesttent bij het circuit aanmelden en contant betalen. De trainingen starten om 09.00 uur en rond 11.00 uur de wedstrijden.

 

DMX Zuid Lierop opgave bijprogramma startbewijshouders 125cc - MX2 - MX1

 

Naast het reguliere programma van de DMX Zuid Finale zullen de startbewijshouders 125cc, MX2 en de MX1 als nevenklasse worden toegevoegd. De startbewijshouders kunnen zich voor het bijprogramma via Moto Inside aanmelden voor de 125cc, MX2 en de MX1 categorien.

 

 MELD JE HIER AAN 

Voor deelname aan de startbewijshouders klassen

 

Grote Motorsport Finale DMX Zuid Lierop

Foto: DMX Zuid Lierop opgave bijprogramma startbewijshouders 125cc - MX2 - MX1.

 

Time-table Wedstrijdschema DMX Zuid Finale

 

Het complete programmaoverzicht van a.s. zondag in Lierop is bekend. Programma tijden e.d. onder voorbehoud.

 

KLIK HIER - Time-table (Programma overzicht) KNMV DMX Zuid Finale

 

Geen Camping in Lierop

 

In Lierop is dit jaar geen camping aanwezig dus alle rijders zijn op zondagmorgen 10 oktober alle van harte welkom op circuit de Herselse bossen in Lierop.

Verscheidene regio rijders DMX Zuid competitie aan de start in Lierop

 

Vele locale rijders in het klassenment

 

Er zullen vele locale rijders uit de regio rondom Lierop acte de prsence geven met onderstaand een korte opsomming uit het klassement.

 

85cc gw

Boyd Eilers - Someren (6e plaats - 224 pnt.)

Seth Verhorevoort - Helmond  (12e plaats - 149 pnt.)

Tim van de Laarschot - Geldrop  (16e plaats - 74 pnt.)

 

Dames

Millie Welters - Echt  (1e plaats - 288 pnt.)

Kelsey Kindt - Helmond  (6e plaats - 161 pnt.)

 

125cc
Boudewijn de Groot - Lierop  (15e plaats - 143 pnt.)

Dylano Doez - Geldrop  (17e plaats - 137 pnt.)

Sjors van den Eijnden - Geldrop  (24e plaats - 90 pnt.)

Devon Rijkers - Geldrop  (29e plaats - 68 pnt.)

 

250cc

Colin van der Linden - Helmond  (23e plaats - 100 pnt.)

 

500cc

Bob Ruyters  (1e plaats - 300 pnt.)

Jarno Verhorevoort - Helmond  (4e plaats - 182 pnt.)

 

Veteranen 40+

Rob Briggen - Geldrop  (5e plaats - 223 pnt.)

Ronnie Kreeft - Helmond  (15e plaats - 82 pnt.)

 

Voor het complete overzicht van deze DMX Zuid Finale

Lees meer...

Corona Regels voor evenementen

 

Let op: Controle of testen voor toegang VERPLICHT!

 

Het evenement is toegankelijk met een 'coronatoegangsbewijs', dat wil zeggen dat met een QR-code aangetoond moet worden dat men volwaardig gevaccineerd is of voor het betreden van het terrein negatief getest is op corona (testen voor toegang). Dit geldt voor zowel publiek als rijders/begeleiders.

Tussenstand klassement DMX Zuid

 

Het algehele overzicht van de wedstrijden en tussenstanden/klasseringen is in onderstaand overzicht terug te vinden.

 

KLIK HIER - Uitslagen DMX District Zuid Berghem
KLIK HIER - Uitslagen DMX District Zuid Alphen
KLIK HIER - Uitslagen DMX District Zuid Nederweert
KLIK HIER - Voor het klassement overzicht DMX District Zuid

KLIK HIER - Voor het klassement overzicht Bonenberg Cup

 

Tot ziens aanstaande zondag 10 oktober op circuit de Herselse bossen in Lierop tijdens de DMX Zuid Finale voor een geweldige motorsportdag!

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: