ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop 20-07

KNMV Dutch Sidecar en Quad Masters 2022

Circuit de Herselse bossen vormt zondag 11 september het decor voor de finale van de Dutch Sidecar & Quad Masters. In het bijprogramma zullen de NK Quads, NK Zijspan en NK Rookie Quads aan de start komen.

 

ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop

Foto: Sidecar Team Bax - ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop.

 

Nederland is sterk vertegenwoordigd in de wereld van de zijspancross en al deze combinaties zullen in Lierop tijdens de absolute seizoen afsluiter op circuit de Herselse bossen achter het starthek verschijnen. Voor viervoudig wereldkampioen zijspancross, Etienne Bax is Lierop een thuiswedstrijd, welke een belangrijke voorbereiding is voor de afsluitende strijd om het wereldkampioenschap wat een kleine week later in het Duitse Rudersberg zal plaatsvinden. In juli verzekerde hij zich namelijk al van de Nederlandse titel voor het ONK Sidecar Masters kampioenschap.

 

Quads finalestrijd in Lierop tussen Vlaeymans en Maessen

 

Bij de Quads voert de strijd momenteel nog voort tussen de uit het Belgische Lier afkomstige Jan Vlaeymans en de onverwoestbare Joe Maessen uit het Limburgse Ysselsteyn. Met een kleine 27 punten verschil zal de spanning in Lierop tot het laatste moment voortduren en op de allerlaatste minuut worden beslist.

 

ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop

Foto: Quad Team Jan Vlaeymans.

 

Thuisfavoriet Nick Maas voert de strijd aan in Lierop

 

Naast de hoogste klasse worden in de slotfase ook de Nederlandse kampioenschappen afgewerkt. Bij de NK Zijspannen gaat de strijd om de titel tussen Kevin van Vaerenberg & Dirk van Dijk en Ruben van Werven & thuis favoriet Nick Maas, welke momenteel op 43 punten achter de lijstaanvoerders liggen. Helaas raakte Ruben van Werven geblesseerd en leek het erop dat Nick Maas niet aan de start kon verschijnen op zijn thuisbaan. Vader Cor van Werven besloot daarop om deze zondag éénmalig een rentree te maken zodat Maas toch kan schitteren voor het thuispubliek. Cor van Werven Nick Maas rijden dan nu rond met nummer 88. Naast Nick Maas zien we ook ‘show’-bakkenist Han van Hal aan de start naast de zijde van Lins Steijnen.

 

ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop

Foto: Zijspan Team Ruben van Werven/Nick Maas.

 

Finale NK Quads en Rookies zondag in Lierop

 

In de NK Quads klasse behoren Sven Siongers, Dennis Jansen, Zander Kristiansen en Marco Keunen nog tot de kanshebbers om de titel en bij de Rookie Quad tussen Stephan Bakkenes, Jiri Brhel en Delano Eijk. Kortom, Lierop wordt de allesbeslissende wedstrijd!

 

Programma (Time-table)

 

De ONK/NK Masters Rookie finale wedstrijden vormen in Lierop een overvol programma, waarbij de trainingen om 09.00 uur starten en de wedstrijden rond 11.30 uur. Het complete programma inclusief de deelnemerslisten zijn inmiddels bekend en zijn terug te vinden in ons online programmablad.

 

» KLIK HIER Voor het complete programmaoverzicht...

 

ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop

Foto: ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop.

 

Feesttent Lierop zaterdagavond geopend

 

Voorafgaande aan de wedstrijden is iedereen op zaterdag al welkom in Lierop. Het kampeerterrein is vanaf 16.00 uur geopend en de feesttent vanaf 20.00 uur, waar DJ Rob de muzikale invulling op de vooravond van de Finalewedstrijd zal verzorgen.

 

ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop

Foto: ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop.

 

Overnachten

 

Het is mogelijk om in camper of caravan te overnachten direct naast het circuit op de ruime uitgestrekte camping op zaterdag vanaf 16.00u. Overnachtingkosten bedragen € 15,00.

 

» KLIK HIER Voor het Camping reglement...

 

ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop

Foto: Jan Maas - ONK Sidecar toppers aan de start in Lierop.

 

Toegangsprijzen

 

De entree voor volwassenen is € 20,00 en voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar € 10,00. Voor kinderen onder de 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk. De feesttent is zaterdagavond vrij toegankelijk voor publiek.

 

Uitslagenoverzicht Sidecar en Quad Masters

 

20-03-2022 St Isidorushoeve

03-04-2022 Halle

10-04-2022 Lochem

16-04-2022 Oldebroek

26-05-2022 Rhenen

05-06-2022 Varsseveld

17-07-2022 Lichtenvoorde

 

Tussenstand Kampioenschap

 

Vol programma ONK Sidecar & Quad Masters Lierop

 

Het volledige overzicht, voorinschrijvingen, actuele programma, time-table, pers accreditatie, tussenstanden en het laatste nieuws over de ONK Sidecar en Quad masters is via de website van MAC Lierop terug te vinden.

 

Alle tot ziens in Lierop op de ONK Sidecar & Quad Masters op zondag 11 september a.s. voor alweer een hele mooie motorsportdag.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: