Deelnemersveld Dutch MX Season Opener in Lierop wordt sterker

Start van het Nederlandse MX seizoen 2023

  14-01-2023

De voorbereidingen voor de Dutch MX Season Opener zijn in volle gang en we ontvangen steeds meer aanvragen van deelnemers die graag in actie willen komen op het zware zandcircuit.

 

Deelnemersveld Dutch MX Season Opener in Lierop wordt sterker

Foto: Planet Germany - Calvin Vlaanderen.

 

In onze vorige update over het evenement kon u al lezen dat Monster Energy Yamaha Factory MX2 met Jago Geerts, Rick Elzinga en Thibault Benistant naar Lierop komen. Maar ook Hutten Metaal Yamaha Racing met Ivano van Erp, Andrea Bonacorsi en Karlis Alberts Reisulis. Ook het nieuwe De Baets Yamaha team met Benoit Paturel zal aan de start verschijnen.

Calvin Vlaanderen en Sven van der Mierden starten in Lierop

De afgelopen weken hebben we ook de bevestiging gekregen dat Calvin Vlaanderen van Gebben van Venrooy Yamaha Racing aan de start komt. De regerend Dutch Masters kampioen en Grand Prix winnaar in Sardinie behoort tot de beste zandrijders ter wereld en we zien hem dan ook graag in actie in Lierop. Naast Vlaanderen hebben we met het JWR Honda team nog een MXGP team aan de start. Zij rijden met Alvin Ostlund en Hardi Roosiorg! Ook een rijder waar rekening mee moet gehouden worden is Sven van der Mierden van het JHMX GasGas team. Van der Mierden werd in 2022 vierde in de Dutch Masters of Motocross en Open Nederlands Kampioen 500. Met zijn soepele rijstijl kan hij weleens hoge ogen gooien in Lierop.

 

Maar er komen er meer want ook Riley Racing Yamaha zal aanwezig zijn met de Brit Joel Rizzi en wanneer Hakon Fredriksen hersteld is van zijn blessure, zal ook hij rijden. De MX2 klasse is sowieso al een ijzersterke klasse in Lierop en door de komst van BT Racing Husqvarna met Maxime Grau en Wesley Dieudonne wordt het alleen maar sterker!

 

Omdat we in Lierop de Grand Prix dames de kans willen bieden om ook alvast wat wedstrijdritme op te doen in de 125cc klasse, is het positief om te melden dat o.a. Shana van der Vlist, Lotte van Drunen en Jenitty van der Beek hier nu al gebruik van gaan maken.

 

De inschrijving voor de wedstrijd gaat volgende week open op de website van MAC Lierop. We houden u op de hoogte via www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl.

 

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: 06-10910266 of per mail op info@motocrossplanet.nl of Chat on WhatsApp.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: