Nederlandse GP geschiedenis krijgt vervolg in Arnhem...!!!

MXGP Motocross 2023

  16-08-2023

Nederland heeft zo'n rijkelijke motorcrossgeschiedenis, dat het met wereldkampioenen als Dave Strijbos, John Van den Berk, Pedro Tragter en Jeffrey Herlings wereldwijd tot de absolute top tien behoort. Om nog maar te zwijgen van een lange lijst van jongens zoals Gerrit Wolsink, Kees Van Der Ven, Erik Eggens, Gerard Rond, Gert Jan Van Doorn en Marc De Reuverdie die serieuze kanshebbers voor de wereldelites waren. Allemaal meerdere GP-winnaars en rijders die bijna wereldkampioen werden.

 

Nederlandse GP geschiedenis krijgt vervolg in Arnhem...!!!

Foto: Nederlandse GP geschiedenis krijgt vervolg in Arnhem...!!!.

Legendarische zandcircuits

Wat Nederland onderscheidt van de meeste andere landen, is de liefde voor zand. Circuits als Lierop, Valkenswaard, Norg, Mill, Oss, Halle, Lichtenvoorde, Markelo, St. Antonis en Rhenen staan ​​bekend als enkele van de zwaarste motorcrossbanen die ooit bij de FIM Motocross Wereldkampioenschappen zijn betrokken.

Bill Nilsson: "Lichtenvoorde 1957"

Voor Nederland begon de bekendheid bij de sport al in 1957, toen Bill Nilsson in de 500cc met zijn AJS-machine op het Gelderse circuit van Lichtenvoorde in het oosten van Nederland naar de overwinning reed. Vanaf dat moment vochten GP-rijders zich een weg over deze diepe zandpaden.

Jeffrey Herlings de koning van het zand

Jeffrey Herlings staat als grootste Nederlandse motorcrosser ooit, bekend als de beste zandrijder ter wereld en dat is natuurlijk geen wonder. Als kleine jongen is hij opgegroeid op circuits als Lierop en Valkenswaard en weet dat hij hier een enorm voordeel ten opzichten van zijn buitenlandse concurrenten heeft. We zijn met dit spul geboren en rijden in het zand is echt goed voor je techniek. Ik hou ervan om in plaatsen als Lierop of Valkenswaard te rijden, aldus Herlings.

 

Video: Jeffrey Herlings - Nederlandse GP geschiedenis krijgt vervolg in Arnhem...!!!.

Nederland als goede PR voor de gehele motorsport

Hoewel deze circuits verraderlijk zijn, brengen de Nederlanders een ontspannen en vriendelijke sfeer in de Grand Prix-kampioenschappen, die bekend staan als evenementen met een groot familiegevoel en altijd goed worden gepromoot. Maarten Roos, een van de mede organisatoren van de Nederlandse GP, is als perfectionist altijd op zoek naar een manier om de Grand Prix tot een groot succes te maken.

 

We zijn een georganiseerd volk, dus doen we graag ons best om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. De Nederlandse edities zijn een van de best georganiseerde evenementen van het seizoen. Als organisatie zijn we zeer trots op rijders als Herlings, De Reuver, Coldenhoff en anderen die de sport in Nederland een enorme boost gegeven hebben, aldus Maarten Roos.

Dik van Wikselaar: droom wordt werkelijkheid

Dik van Wikselaar, eigenaar Motorsportpark Gelderland Midden: "Geweldig dat het wereldkampioenschap MXGP naar Arnhem komt. Voor mij en de club is het toch wel een droom geweest om dit een keer in Arnhem te organiseren. We hebben met Infront Moto Racing een contract afgesloten voor drie jaar en dat geeft een goed gevoel voor de toekomst. Samen met de groep van Maarten Roos, Arno van den Brink en al onze clubleden heb ik er alle vertrouwen in dat we een mooie wedstrijd gaan organiseren."

 

Nederlandse GP geschiedenis krijgt vervolg in Arnhem...!!!

Foto: Tickets - Nederlandse GP geschiedenis krijgt vervolg in Arnhem...!!!.

Arnhem zet traditie voort

Dit weekend zullen op het spiksplinternieuwe circuit de beste motorcrossers ter wereld opnieuw proberen om het zand te bedwingen. Met de vele uren aan voorbereiding kun je rekenen dat de Nederlandse traditie in Arnhem wordt voortgezet, die met de Grand Prix-rijders wederom voor spannende wedstrijden gaan zorgen. Kom maar op met een nieuw hoofdstuk in rijkelijke motorsporttraditie in het zware Nederlandse zand.

 

» Volg hier MXGP Arnhem

 

• Website MXGP Arnhem

• Facebook @MotorsportparkGelderlandMidden

• Instagram @MotorsportparkGelderlandMidden

 

• Hashtag - Facebook #MotorsportparkGelderlandMidden

• Hashtag - Twitter #MotorsportparkGelderlandMidden

• Hashtag - Instagram #MotorsportparkGelderlandMidden

• Hashtag - Instagram - MXGP #MXGPArnhem

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: