MAC LIEROP Wint Internationale Prijs "Beste Organisator 2008" 17-12

Award voor beste Motorcross Organisator in Monaco

Monaco / Lierop Zaterdag 6 december ontving een afvaardiging van MAC Lierop in Monte Carlo de internationale prijs Beste Motorcross Organisator 2008.

 

Voormalig voorzitter Wim Smits en oud bestuurslid Frank van Tulder kregen vorig weekend in Monte Carlo tijdens een groots opgezet galafeest uit handen van FIM (Federation International de Motocyclisme) President Ippolito de prijs uitgereikt voor Beste Motorcross Organisator 2008.

 

MAC LIEROP Wint Internationale Prijs "Beste Organisator 2008"

Smits die vorige maand als voorzitter afscheid nam en de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter Pieter-Paul Vermeulen overgaf, sprak van een mooie en zeer verdiende prijs. ,,Hieruit blijkt dat we goed bezig zijn", aldus Smits.

 

,, Ik bezoek al jaren alle Grand Prix. Ik kijk overal naar de min- en pluspunten, daardoor weten we hoe we het moeten doen.

 

Het is niet voor het eerst dat Lierop de prijs ontvangt. In 2004 en 2006 werd Lierop ook als beste motorcrossorganisator verkozen.

 

Ook de nieuwe bestuursvoorzitter Vermeulen was bij de uitreiking in Monaco aanwezig. Deze prestigieuze prijs is te danken aan het doorzettingsvermogen van Smits met al zijn vrijwilligers. Eindelijk krijgen ook deze vrijwilligers de eer die hen toekomt.

 

MAC Lierop is een prachtige club, bestaande uit alleen maar vrijwilligers en zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Als men zich bedenkt dat het circuit in Lierop in tegenstelling tot andere circuits gn permanent circuit is, maar telkens opnieuw moet worden opgebouwd en weer moet worden afgebroken, dan kan men zich voorstellen hoeveel werk er elke keer verzet dient te worden door vele mensen. Sommige nemen zelfs vakantiedagen op en offeren hun vrije tijd op aan dit evenement. Als dit motorsport spektakel niet gedragen zou worden door zovele vrijwilligers dan was het onmogelijk om dit evenement te organiseren.

 

MAC LIEROP Wint Internationale Prijs "Beste Organisator 2008"

Foto: MAC Lierop Beste Organisator 2008 v.l.n.r. President Youthstream Giuseppe Luongo, FIM President Vito Ippolito, MAC Lierop Frank van Tulder, Wim Smits, Pieter-Paul Vermeulen en President FIM Motorcrosscommissie Wolfgang Srb tijdens de uitreiking op het FIM-galafeest in Monaco..

 

Blijkbaar hebben ze het fantastisch gedaan want het harde werken is nu beloond met een prachtige en zeer begerenswaardige prijs, aldus Vermeulen. Het evenement in Lierop is inmiddels een wereldwijd begrip. Dit bleek uit de grote naamsbekendheid die het kleine Brabantse dorp Lierop geniet bij de internationale genodigden en afgevaardigden die allemaal waren verzameld aan de zonnige Cte dAzur.

 

De Somerense arts Vermeulen vervolgt enthousiast zijn verhaal met de mededeling dat ze nog voor twee jaar een contract hebben met de promotor Youth Stream. Daarna moeten we weer met elkaar om de tafel. Dat het organiseren van een dergelijk evenement geen kleinigheid is onderstreept hij met de opmerking dat inmiddels het eerste slachtoffer onder de organisatoren al is gevallen. Zuid-Afrika heeft zich ten gevolge van de economische recessie en de inflatie moeten terugtrekken als organisator. Het is dan ook een hele opgave maar daarnaast een grote eer voor voorzitter Vermeulen om dit succes voort te zetten.

 

Door het terugtrekken van Zuid-Afrika als organiserend land wordt het Wereldkampioenschap Motorcross met n wedstrijd ingekort. Er blijven 14 wedstrijden over in Europa, waarvan de eerste op 29 maart 2009 van start gaat in Itali. De laatste Europese wedstrijd wordt op 29 en 30 augustus gehouden in Lierop. Daarna gaat het hele circus nog voor n wedstrijd naar Brazili. De Nations wordt dit jaar verreden in de Verenigde Staten.

 

Youthstream heeft groot respect voor Lierop

 

"Wij kennen Lierop al jaren als een van de beste organisaties. Dit jaar verdienen ze de prijs echt", zegt directeur Giuseppe Longo van Youthstream. "Hij is bestemd voor alle vrijwilligers en de leden van de organiserende club" die de kwaliteit van de Grote Prijs van Nederland op zo'n hoog niveau hebben gebracht.

 

Prijs voor Grand Prix Lierop 2008

 

De Grote Prijs in Lierop werd op 7 september 2008 gereden. De Nederlander Marc de Reuver won in de MX1, de Zuid-Afrikaan Tyla Rattray in de MX2 terwijl Livia Lancelot haar eerste wereldtitel bij de dames veroverde op het loodzware circuit.

 

Download & print to PDF

 

Bron: Youthstream / FIM

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: