MAC Lierop | Grand Prix | Herlings evenaart alle verwachtingen: bijna alle rijders op een ronde 03-09

Herlings evenaart alle verwachtingen: bijna alle rijders op een ronde 03-09

Grand Prix Motocross Championship MX1 & MX2 2012

Nog nooit wist Jeffrey Herlings zijn thuis-GP NIET te winnen! Dat record hield hij vandaag ook met verve in stand. De Hollandse zandkoning schreef met nooit geziene overmacht de beide manches op zijn naam. Superlatieven kwam tekort om de prestatie van de snelste zandracer ter wereld naar waarde te schatten.

Herlings evenaart alle verwachtingen: bijna alle rijders op een ronde

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft bij de grote prijs van de Benelux in Lierop prima zaken gedaan.

De zeventienjarige Brabander won in de MX2-klasse beide races en verstevigde daarmee de leiding in het klassement om de wereldtitel.

Herlings' grote concurrent Tommy Searle kwam in beide manches niet verder dan de vierde plaats. De Brit heeft met nog twee GP's te gaan maar liefst 65 punten achterstand op onze landgenoot, die zijn achtste GP-zege van dit seizoen boekte.

Superieure Herlings haalt uit

Herlings was superieur in Lierop. In de eerste heat werd alleen de Belg Jeremy van Horebeek niet op een ronde gezet en in de tweede manche voorkwamen maar drie coureurs een ronde achterstand.