MAC Lierop | Grand Prix | Herlings rijdt hard de hekken in tijdens kwalificatie GP Valkenswaard 31-03

Herlings rijdt hard de hekken in tijdens kwalificatie GP Valkenswaard 31-03

Grand Prix Motocross 2013

Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp heeft zondag een rampzalige kwalificatie voor de GP Valkenswaard gereden. Tijdens de heat voor pole-position op wat voor Herlings zijn thuiscircuit is, reed de crosser uit Elsendorp hard de hekken in.

 

Film: Omroep Brabant - Pech voor Jeffrey Herlings tijdens kwalificatie GP Valkenswaard; Glenn Coldenhoff wint.

 

Door het tijdsverlies gaat de beste startpositie voor de race van maandag naar Glen Coldenhoff uit Heesch. Hij kwam als snelste door voor Febvre, Nicholls en Anstie.

Tijdstraf
Jeffrey Herlings eindigde de kwalificatie als tiende. Herlings is terug gezet naar de laatste plaats op de startopstelling omdat hij na zijn crash hulp zou hebben gehad om weer onderweg te kunnen.
 

Herlings over zijn diskwalificatie: "Ik kreeg een kontenwipper, de motor sprong van links naar rechts en ik kon de motor niet meer houden. Ik schoot onder de afzetting en de motor lag op mijn been. Ik kon er niets tegen doen dat ze de motor van me af haalden. Ik moet morgen helemaal aan de buitenkant starten. Ik hoop zo rond de twintigste plaats weg te komen en dan heb ik nog zon veertig minuten om naar voren te komen. Dat moet voldoende tijd zijn."
 

Jeffrey Herlings is tot nu toe ongenaakbaar tijdens het MX2-seizoen. De jonge motorcrosser uit Elsendorp won de openingsrace in Qatar en ook de tweede race in het kampioenschap in Thailand.

 

KLIK HIER Voor de reactie van Arno van de Brink van Motocrossplanet

Minuut voorsprong
De huidige wereldkampioen in de MX2 kwam met een vrachtwagenlading aan zelfvertrouwen naar Valkenswaard. Voor het weekend liet hij Omroep Brabant dan ook weten in Valkenswaard niet alleen twee races te willen winnen, maar ook met een minuut voorsprong op iedereen.

 

Glen Coldenhoff wint kwalificaties in Valkenswaard

 

Glen Coldenhof reed van start tot finish aan de leiding en pakt zo zijn allereerste "pole" in zijn nog prille carriere. De Wilvo Nestaan KTM-rijder Romain Febvre werd verrassend tweede voor Jake Nichols. Julien Lieber werd beste Belg op een negende plaats, Brent Vandoninck werd 17de, Matthias Plessers werd 30st en Kevin Fors viel halverwege weg uit de kwalificatie.

Wie anders dan Der Tony in Valkenswaard


Ken de Dycker leek even de schijn hoog te houden dat hij Antonio Cairoli kon verslaan op het weliswaar snel-erbij-liggende Eurocircuit in Valkenswaard maar Antonio zette halfweg de kwalificatie de puntjes op de "i" en pakte de pole voor deze derde Gp van het seizoen. Ken de Dycker was wel de enige die de wereldkampioen in zijn vizier kon houden want Desalle was derde maar telde al zo'n 12 seconden achterstand op "222". De plaatsjes van 3 tot en met 8 werde duur verkocht want ook Paulin kwam binnen op 12 sec van Cairoli, Bobryshev op 15 sec, Van Horebeek op 17sec, Roelants op 17 sec en Strijbos op 19 sec, het beloven morgen zeker mooi wedstrijden te worden...

 

Terugblik GP Valkenswaard morgen bij Omroep Brabant op TV

 

Een samenvatting van de Grand Prix Valkenswaard is maandagavond 1 april te zien op Omroep Brabant TV vanaf 19.17 uur, daarna ieder uur herhaald.

 

Kijk voor meer informatie www.gpvalkenswaard.nl en www.facebook.com/gpvalkenswaard
 

 

Bron: Omroep Brabant - Hessel Rippe / MXWorld

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: