Eerste WK-punten voor bakkenist Nick Maas uit Lierop 12-05

Grand Prix Zijspancross 2017

Bakkenist Nick Maas uit Lierop en zijn Duitse coureur Silvio Senz hebben afgelopen weekend in Oekrane de 13e plaats behaald. Met deze klassering heeft het duo de eerste WK-punten van het seizoen te pakken.

 

Eerste WK-punten voor bakkenist Nick Maas uit Lierop

Foto: Janis - Eerste WK-punten voor bakkenist Nick Maas uit Lierop.

 

Een uitgedund deelnemersveld van 23 duos zorgde voor automatische kwalificatie van alle teams. De afwezigheid van de andere teams heeft volgens Maas te maken met de verre afstand naar Oekrane. Toch werd er wel een kwalificatiemanche gereden om de plek aan het starthek te bepalen. Het Duits/Nederlandse duo reed een 13e tijd waarmee ze zich verzekerden van de eerste startrij.  En de eveneens Lieropse bakkenist Hantje van Hal, die de geblesseerde Van Gennip verving naast de zijde van de Belg Goeyvaerts, mocht punten meenemen op plek zeventien.

 

Ook in de twee manches in de wedstrijd haalden ze de 13e plek wat uiteindelijk ook een 13e eindklassering opleverde. Goed voor de eerste punten van het seizoen. Goeyvaerts/Van Hal pakte op plek zestien wederom WK-punten. Volgende week worden er meer rijders verwacht. Die GP wordt gehouden in Tsjechi.

 

Volg alles over dit Zijspanduo op de site: www.sidecarcrossteam-senz-maas.de en www.facebook.com/International-Sidecarcrossteam-SenzMaas

 

KLIK HIER LIVE Timing & Verslaggeving (LiveTiming Grand Prix Sidecars Kramolin)

KLIK HIER Voor foto's van de wedstrijden in de Oekrane

KLIK HIER Verslagen wedstrijden

KLIK HIER Uitslagen na GP Tsjechi

KLIK HIER Deelnemerslijst - Kalender - Tussenstanden

 

Bron: Het Contact / WSC

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: