54e ELE Rally Lierop - Organisator Dré Galiart is er klaar voor 01-06

ELE Rally Klassementsproef(KP) Somerlo 3,6

Nederlands snelste rallyrijders ontmoeten elkaar in twintig klassementsproeven rond Eindhoven voor een van de meest spectaculaire autorally’s. De 54e editie van de ELE Rally wordt 1 en 2 juni in Zuidoost-Brabant gereden.

 

De laatste voorbereidingen worden verricht aan het grootse Rally evenement door Zuidoost Brabant. Organisator Dré Galiart gaf bij Omroep Brabant de laatste ins & outs over de 54e ELE Rally.

 

Video: Omroep Brabant - Dré Galiart over de 54e ELE Rally.

 

Dit evenement zal op vrijdagavond 1 juni plaatsvinden in Lierop, waarvan de finish op de Watermolenweg (zandgedeelte) ligt. De start en opstelling is vanaf de Herselseweg.

 

• Rally: Vrijdag 1 juni 2018

 

Het betreft hier de klassementsproef”Somerlo” 3,6, en deze zal twee maal worden verreden. De eerste staat gepland om 21.15u en de tweede maal om 23.30u vanaf de kerkenhuis te Lierop. Dit zijn de starttijden van de 1e rijder met ongeveer 110 deelnemers.

 

Het parcours is dan afgesloten voor al het doorgaande verkeer vanaf 19.00u tot 02.00u. Er is vanaf dit moment geen doorgang meer mogelijk via de reguliere route.

 

• Route Klassementsproef”Somerlo” 3.6 - Lierop

 

Route ELE Rally Lierop Start: Herselseweg, Eindje, Lungendonk, Veldweg, Winkelstraat, Gebergte, Mierloseweg, Herselseweg, Steemertseweg, Vleutlaan, Verhagenstraat, Achterbroek, Oude Goorenweg, Watermolenweg (Zandgedeelte) Finish 1: Herselseweg. Finish 2 Watermolenweg.

 

» Het zandgedeelte is op de route met rood gemarkeerd

 

54e ELE Rally Lierop - Organisator Dré Galiart.

 

DAKAR auto's nemen deel aan ELE Rally 2018

 

“Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek, terwijl hij de plannen voor het ELEweekend 2018 uitrolt. Naast nostalgische klassiekers en razendsnelle moderne rallyauto’s, brengt Stichting ELE Rally op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni ook de auto’s die men kent uit ‘Le Dakar’ naar Zuidoost-Brabant. ”Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassementsproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country.

 

• Actuele ontwikkelingen en verslaggeving bij Omroep Brabant

 

Volg alle ontwikkelingen LIVE op de website van Omroep Brabant en bekijk de samenvatting op Omroep Brabant op zondag 3 juni vanaf 9.40 uur (daarna ieder uur herhaald t/m de volgende dag).

 

Lees het laatste nieuws op www.omroepbrabant.nl/elerally

 

• Deelnemers: Inschrijvingen ELE Rally

 

KLIK HIER Voor meer informatie over het deelnemersveld.

 

Meer informatie vind u op onderstaande websites:

 

» www.elerally.nl

» www.facebook.com/StichtingELERally

» www.twitter.com/ELE_Rally

» www.instagram.com/ele_rally

» www.youtube.com/elerally

 

Bron: Stichting ELE Rally / Omroep Brabant

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: