Assen zonder MXGP is ondenkbaar 11-09

MXGP Motocross 2018

De organisatie stelt dat de MXGP, de koningsklasse van de motorcross, niet meer weg te denken is uit Assen. "Het is ook zeker van belang voor het TT Circuit om dit op de kalender te hebben. Want behalve de wegracesport, moet je als circuit verbreding zoeken in je activiteiten. Naast een jaarlijkse hardloopwedstrijd als de TT Run, hoort daar ook motorcross bij".

 

Video: RTV Drenthe - Assen zonder MXGP is ondenkbaar.

 

MX of Nations 2019

 

"Met de Nations ga ik toch uit van zo'n 60.000 bezoekers", verwacht promotor en organisator Lee van Dam. "Het is de Olympische Spelen van de motorcross, waarbij 45 landen hun drie beste coureurs sturen. Daar zit een enorme schare fans omheen, dus ik verwacht dat daar veel meer publiek op afkomt. En het heeft ook internationaal een enorme exposure, meer dan de MXGP nog", zegt Van Dam.

 

Huldiging MXGP Kampioen Herlings

 

Organisator Lee van Dam kijkt voorlopig eerst niet verder dan de vierde editie van komend weekend, want dat wordt volgens hem 'ht hoogtepunt'. "Absoluut! Het weer ziet er goed uit, de voorverkoop loopt lekker, en we krijgen de huldiging van de eerste Nederlandse wereldkampioen motorcross. Dus het kan niet anders dat dit het hoogtepunt wordt."

 

Assen zonder MXGP is ondenkbaar

Foto: NOS-Sport - Assen zonder MXGP is ondenkbaar.

 

Na achttien van de twintig Grand Prix's is het verschil 95 punten in het voordeel van Herlings. Daardoor heeft hij in Assen nog maar zes punten nodig om zeker te zijn van de wereldtitel.

 

Dit seizoen zestien GP overwinningen

 

Zijn totaal staat inmiddels op 82.

 

KLIK HIER Lijst van meervoudige GP Winnaars

 

Programma MXGP Assen

 

Tijdens MXGP Assen strijden 's werelds beste motorcrossers om WK-punten in de MXGP- en MX2-categorie. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en 250cc komen in Assen aan de start.

 

TIJSDSCHEMA MXGP ASSEN 2018

 

De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

Assen zonder MXGP is ondenkbaar

Foto: LDP Int. - Assen zonder MXGP is ondenkbaar.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: RTV Drenthe

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: