Jeffrey Herlings Wereldkampioen MXGP 16-09

MXGP Motocross 2018

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft in Assen de wereldtitel in de MXGP in de wacht gesleept. De 24-jarige Brabander had aan de winst in de eerste manche genoeg om zijn vierde wereldtitel (hij was al drie keer de beste in de MX2) veilig te stellen.

 

Video: NOS-Sport - Jeffrey Herlings Wereldkampioen MXGP.

 

Herlings maakte vorig jaar de overstap naar de koningsklasse van de motocross. Mede door blessures moest hij in zijn eerste jaar de titel aan de Italiaan Antonio Cairoli (32) laten,die daarmee zijn negende wereldtitel veroverde.

 

Dit raceseizoen staat er geen maat op Herlings. Hij won 15 van de 18 GP's (in Itali ontbrak hij vanwege een gebroken sleutelbeen) en 29 van de 36 manches.

 

Herlings laat Cairoli kansloos

 

Herlings had de laatste dertien manches gewonnen en had in Assen in de eerste manche aan een plek in de top-16 genoeg voor de titel.Cairoli was als beste weg,maar binnen een mum van tijd had Herlings zijn rivaal te pakken, waarna hij gestaag wegreed bij de rest.

 

De laatste ronde werd een ereronde en met gebalde vuist kwam hij voor de met 40.000 man volgepakte tribunes over de finish.Cairoli volgde op 24 seconden.

 

De Nederlanders Dave Strijbos, John van den Berk en Pedro Tragter werden ook al eens wereldkampioen,maar Herlings is de eerste in de koningsklasse."Hoger dan dit is niet haalbaar. Dit is super!",zei de gemotioneerde Brabander.

 

Dit seizoen zestien GP overwinningen

 

Zijn totaal staat inmiddels op 83.

 

KLIK HIER Lijst van meervoudige GP Winnaars

 

Bron: NOS-Sport

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: