Verslag 2e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Berghem 05-09

ONK Sidecar Masters 2021

Zaterdag kwamen alle rijders tijdens de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross bijeen op het circuit van Berghem. Jaap Oostermann maakte er weer een mooi verslag van die je hieronder kunt bekijken!

 

Video: Jaap Oostermann - Verslag 2e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Berghem.

 

Sidecarteam Bax wint het ONK in Berghem

 

Sidecarteam Bax heeft een succesvol weekend achter de rug. Op zaterdag wisten ze de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Berghem te winnen en op zondag pakte ze de winst in het Frans Kampioenschap in Brou.

 

Na hun nulscore tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oldebroek, was er bij het team alles aan gelegen om in Berghem hoog te scoren. Het circuit lag er loodzwaar bij waardoor er gecontroleerd gereden moest worden om mens en machine te sparen. Nadat Bax zich als derde had weten te kwalificeren voor de wedstrijd, wisten ze in de eerste manche een goede start te pakken en konden als vierde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk gingen ze in de aanval en al in de beginfase wisten ze door te stoten naar een tweede plaats. Vervolgens richten ze al hun peilen op de leider in de wedstrijd en ook die wisten ze door het hoge tempo dat ze reden snel te achterhalen. Met een mooie inhaalmanoeuvre wisten ze de koppositie over te nemen en wisten de rest van de manche naar hun hand te zetten.

 

Verslag 2e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Berghem

Foto: Etienne Bax & Nicolas Musset.

 

In de tweede manche wisten ze kopstart te pakken. Net als in de eerste manche hadden ze een goed ritme in handen en liepen ver weg bij hun achtervolgers. Voor Sidecarteam Bax was deze dubbelslag een boost voor het vertrouwen en hebben hiermee tevens de leiding in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap in handen genomen!

 

Een dag later stond de voorlaatste wedstrijd van het Frans Kampioenschap op het programma in Brou. Ook hier was het belangrijk om goed te scoren omdat Bax in de running is voor de Franse titel. Op het harde circuit kwamen ze goed uit de voeten en wisten met een 1-1-2 in de manches de dagzege te pakken.

 

Commentaar Etienne Bax: Het was een zwaar maar positief weekend voor ons. In Berghem wisten we in de tweede manche kopstart te pakken en ook in Brou hadden we in twee van de drie manches kopstart. Dit is een positief punt want dit lukte niet tijdens de Grand Prix van Tsjechi. Ik ben heel blij met de progressie die we de afgelopen weken hebben geboekt en ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet!

 

Team Willemsen scoort tweede plaats in ONK Zijspancross in Berghem

 

Team Willemsen heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Berghem succes en tegenslag gekend.

 

Verslag 2e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Berghem

Foto: Eric Laurijssen - Daniel Willemsen & Rodolpho Lebreton.

 

Willemsen reed een sterke eerste manche waarin ze op een tweede plaats over de finish wisten te komen. Ook in de tweede manche reden ze op een tweede plaats totdat ze af te rekenen kregen met een mechanisch probleem waardoor ze de wedstrijd moesten verlaten.

 

De wedstrijd in Berghem beloofde een zware te worden voor zowel mens als machine. Het circuit lag er los bij en de temperaturen waren hoog. Team Willemsen was gemotiveerd om goed te scoren en waren er klaar voor om er tegenaan te gaan. Samen met zijn bakkenist Rodolphe Lebreton verkende hij in de training het circuit en zocht naar de ideale lijnen die in de manches van pas konden komen. Met een goed gevoel werd de sessie afgesloten waardoor ze beiden uit gingen kijken naar de eerste manche.

 

Toen het starthek in de eerste manche viel kwam Willemsen goed weg en wist als leider door de eerste bocht te komen. De eerste plaats wisten ze in de beginfase netjes in handen te houden maar werden toen gepasseerd. Het duo bleef hier rustig onder en hielden zich in het resterende deel van de wedstrijd netjes staande op een tweede plaats.

 

Ook de tweede manche begon veelbelovend voor Team Willemsen. Ze zaten op een goede tweede plaats totdat ze door een klein mechanisch probleem de wedstrijd moesten verlaten en niet tot scoren kwamen.

 

Commentaar Daniel Willemsen: Het is jammer wat er in de tweede manche gebeurde maar dit hoort ook bij motorsport. Het zijspan was de hele dag perfect voor elkaar en dit hebben we niet aan zien komen. Het rijden ging lekker en met een tweede plaats in de eerste manche scoorden we goede punten voor het kampioenschap. Helaas hebben we in de tweede manche weer kostbare punten verloren maar over het rijden en het team zijn we zeer tevreden en we kijken uit naar de volgende wedstrijden!

 

Ricardo Phoelich boekt manchezege in ONK Quads in Berghem

 

n de eerste manche verliep de start niet naar wens en tijdens zijn inhaalrace kwam hij ten val waardoor hij van ver moest komen en er niet meer in zat dan een tiende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door al snel de koppositie in handen te nemen en de manche naar zijn hand te zetten!

 

Verslag 2e Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Berghem

Foto: Ricardo Phoelich.

 

In de tijdtraining had Ricardo een goed gevoel op het loodzware zandcircuit van Berghem. Hij zette meerdere keren aan om een snelle tijd op de klok te zetten en kwam uit op een derde tijd.

 

De start van de eerste manche verliep niet zoals gepland want hij kreeg een tik en al snel voelde het alsof er iets mis was met de quad. Het sturen ging moeizaam maar toch zette Ricardo door. Echter in het heetst van de strijd kwam hij bij een inhaalmanoeuvre met een andere rijder in aanraking met hem en ging over de wal. Hierbij kwam Ricardo ten val en verloor veel tijd. Het duurde lang voordat hij zijn weg weer kon vervolgen maar gedurende de wedstrijd kwam hij steeds verder door het veld terug naar voren en wist op een tiende plaats over de finish te komen.

 

Tussen de eerste en de tweede manche werd de quad goed nagekeken en stond hij er weer helemaal klaar voor om de tweede manche in te gaan. Ricardo pakte een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Al snel wist hij de leiding in de wedstrijd in handen te nemen en gaf deze in de rest van de manche niet meer uit handen. Met een straf tempo bouwde hij gedurende de wedstrijd een voorsprong op en won met een verschil van twintig seconden de tweede manche.

 

Aanstaande zondag gaat het kampioenschap verder op het circuit de Herselse bossen in Lierop.

 

KLIK HIER - Voor de volledige uitslagen in Berghem

 

Bron: Motocrossplanet / Jaap Oostermann

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: