Honderden demonstranten liepen dinsdagavond een protestmars door Lierop 04-02

Manifestatie behoud Motorcross Lierop

Groot protest in Lierop voor behoud van circuit De Herselse Bossen. Zij zijn het niet eens met De Raad van State, die vorig jaar besloot dat er na 45 jaar niet meer gecrosst mag worden in Lierop.

 

Video: Omroep Brabant - Honderden demonstranten liepen dinsdagavond een protestmars door Lierop.

 

De demonstratie was een initiatief van Jean-Paul Maas. Ondanks dat hij geen lid is van motorclub MAC Lierop, wilde hij iets doen. Hij riep iedereen in de motorsport, waaronder Jeffrey Herlings, op om zich uit te spreken tegen het sluiten van het circuit.

 

Honderden demonstranten liepen dinsdagavond een protestmars door Lierop

Foto: Omroep Brabant - Jean-Paul Maas is blij met de grote opkomst.

 

Hij is blij met de grote opkomst van dinsdagavond. Het was spannend hoeveel mensen er zouden komen, maar zon opkomst is fantastisch. Heel belangrijk om deze actie kracht bij te zetten. Maas maakt naar aanleiding van de avond een videoclip waarin ook prominenten vertellen dat het circuit open moet blijven.

 

Honderden demonstranten liepen dinsdagavond een protestmars door Lierop

Foto: Maarten vd Hoven - Honderden demonstranten liepen dinsdagavond een protestmars door Lierop.

 

Ook Joel Smets, voormalig wereldkampioen en ploegleider van Jeffrey Herlings, was bij de demonstratie aanwezig. Hij ziet met lede ogen aan hoe zowel in Belgi als in Nederland steeds meer crossbanen gesloten worden. Ik wil de mensen een hart onder de riem steken om door goed te overleggen en actie te voeren te doen wat in Belgi niet lukt, dit circuit open houden.

 

Hij heeft vertrouwen in een goede afloop voor de motorcrossers. Is het niet volgend jaar, dan een jaar later. Maar hier in Lierop moet gewoon weer een Grand Prix gereden worden. Ik denk dat Jeffrey ook de eerste is die hier weer een wedstrijd wil rijden.

 

De Gemeenschapslijst is in overleg met MAC Lierop gestart met een petitie. Een petitie die eenieder kan ondertekenen, die de motorcross in Lierop graag wil behouden. Deze petitie kan men vinden op behoudmotorcrosslierop.petities.nl.

 

Inmiddels hebben diverse prominenten uit de motorcrosswereld, zoals Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Jol Smets en Stefan Everts aangegeven deze petitie graag te willen ondersteunen en te ondertekenen.

 

Bron: Omroep Brabant - Maarten van den Hoven

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: