De combinatie Silvio Senz en Nick Maas pakt WK punten tijdens de GP van Lommel 14-07

Grand Prix Motocross 2017

Het zou een loodzware grand prix worden in het Belgische Lommel voor de Lieropse zijspanbakkenisten Nick Maas en Hantje Van Hal. De zandbaan van Lommel is namelijk een van de zwaarste van het WK-seizoen.

 

De combinatie Silvio Senz en Nick Maas pakt WK punten tijdens de GP van Lommel

Foto: Sidecarteam Senz-Maas - De combinatie Silvio Senz en Nick Maas pakt WK punten tijdens de GP van Lommel.

 

Met een gloednieuwe motor begon de combinatie Van Hal en zijn Belgische rijder Stanneke Goeyvaerts aan het race weekend. “Ik weet dat mijn rijder goed is in het zware zand. Hij had het er al weken over dat hij in Lommel wilden knallen”, zegt van Hal. In tegenstelling tot Van Hal/Goeyvaerts is de combinatie van die andere Lieropenaar Maas met zijn Duitse rijder Silvio Senz minder enthousiast over het zware circuit. “We wisten eigenlijk dat het een moeilijk weekend ging worden op deze zware baan. Dat is mijn Rijder niet gewend”, vertelt Maas.

 

Training/kwalificatie

 

Na vier ronden vrije training hield de nieuwe motor van Goeyvaerts/Van Hal er al mee op. Er werd meteen een nieuw blok in de motor gezet. “We haalde een 17e tijd in de training. Het was nog erg wennen aan de nieuwe motor”, zegt Van Hal. In de kwalificatierace is het vechten om de eerste twaalf plaatsen die direct recht geven op een ticket voor de race op zondag. De combinatie Senz/Maas rijdt lang rond op die felbegeerde 12e plek. “In laatste ronde zijn we nog ingehaald door een ander team”, zegt Maas. In de herkansing die in het WK ‘The last Chance’ genoemd word, weet de combinatie zich nog niet te plaatsen voor de hoofdrace op zondag. “In de laatst minuten gaat een combinatie onder onze zesde tijd door met 4 honderdste waardoor we op de reservelijst komen. Gelukkig kregen we op zondag te horen dat er een team niet zou starten en mochten we toch meedoen”, zegt Maas. Dat wist de combinatie Goeyvaerts/Van Hal makkelijker te bereiken. “Na een matige start haalde we veel combinaties in de eerste twee bochten in”, aldus Van Hal die uiteindelijk een verdienstelijke 7e plek weet binnen te slepen. “We waren super tevreden en hadden heel veel zin in de wedstrijd op zondag”, zegt Van Hal.

 

De Grand Prix

 

De eerste manche begon aardig voor de beide combinaties. “We lagen in de eerste ronde 21e toen we nog een combinatie inhaalden ging de motor wederom kapot” zegt een balende van Hal. Ook de Maas en zijn rijder maakte van alles mee in die eerste manche, maar dat bleek niet voor niets. “We eindigden uiteindelijk op een 18e plek, die goed is voor 3 WK-punten”, zegt Maas tevreden.

 

De combinatie Silvio Senz en Nick Maas pakt WK punten tijdens de GP van Lommel

Foto: Sidecarcross - De combinatie Silvio Senz en Nick Maas pakt WK punten tijdens de GP van Lommel.

 

Het motorblok van Van Hal werd tussen de twee manches in, met man en macht voor de tweede keer dit weekend vervangen. “De motor liep weer totdat we aan de start eerst even de motor moesten uitzetten. Daarna startte deze niet meer en konden we niet meedoen aan de tweede manche”, zegt Van Hal teleurgesteld. Maas startte nog wel in de tweede manche. “De baan werd nog zwaarder waardoor mijn rijder het moeilijker kreeg. We werden uiteindelijk 21e , wat net geen punten betekende”, zegt Maas. “Het weekend waar we zoveel van hadden verwacht eindigt dus echt met een domper”, blikt Van Hal nog even terug. Volgende week in Duitsland staat de volgende GP te wachten voor beide bakkenisten en hun rijders. Deze wordt verreden in Strassbessenbacht.

 

Volg alles over de Lieropse rijders

 

Team Silvio Senz - Nick Maas:

www.sidecarcrossteam-senz-maas.de - www.facebook.com/International-Sidecarcrossteam-SenzMaas - www.facebook.com/nickmaasbakkenist

 

Team Stanneke Goeyvaerts - Hantje Van Hal:

GSG SMX Team en Zijspanduo Goeyvaerts - van Hal

 

» KLIK HIER Voor de beelden van de WK Zijspan wedstrijden

» KLIK HIER LIVE Verslag van de wedstrijden

» KLIK HIER Uitslagen na GP Lommel

» KLIK HIER Actuele standen WSC

» KLIK HIER Kalender - Tussenstanden - Deelnemerslijst

 

Bron: Het Contact - Boyke Joosten

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: