Hantje Van Hal in zijspan van Nick Maas 01-09

Grand Prix Zijspancross 2017

Hantje van Hal dacht dat zijn seizoen erop zat toen zijn Belgische coureur Stanneke Goeyvaerts enkele weken geleden zei te stoppen met zijspancross. Afgelopen weekend zat hij toch weer in de bak tijdens de GP in het Zwitserse Roggenburg. Door een blessure van de andere Lieropse bakkenist, Nick Maas, stapte hij in bij de Duitser Silvio Senz, en deed dat niet onverdienstelijk.

 

Hantje Van Hal in zijspan van Nick Maas

Foto: Jens Krner - Hantje Van Hal in zijspan van Nick Maas.

 

Ik had besloten om toch te gaan kijken naar de Grand Prix in Zwitserland en mijn wielrenfiets mee te nemen, zodat ik daar kon trainen in de bergen. Toen we vrijdag goed en wel aangekomen waren, werd ik gebeld door Nick Maas die vertelde dat hij een scheurtje in zijn meniscus had. Zijn Duitse rijder, Silvio Senz, was inmiddels wel al in Zwitserland en was dus op zoek naar een andere bakkenist. Dit wilde ik uiteraard doen, het is namelijk belangrijk om in het wedstrijdritme te blijven, zegt Van Hal over zijn verrassende rentree. Zaterdag in de kwalificatiewedstrijd eindigden we op een 15e plaats, dit was niet voldoende om ons direct te plaatsen voor de wedstrijd van zondag. Daarom moesten we de last chance rijden.

 

Daarin haalde het gelegenheidsduo op de valreep een startplek binnen voor de GP. We stonden lange tijd op een 11e plek, maar in de laatste minuut gaven we beide nog een keertje alles en maakten we 2,5 seconden goed, zo kwamen we binnen op een 6e plek. Dit gaf een super gevoel en we gingen met goede moet op naar de wedstrijden op zondag aldus de bakkenist. Zondag in de eerste manche zijn we uiteindelijk op een 23e plek geindigd. De tweede manche ging het rijden supergoed, we waren als 26e weg bij de start maar nadat we wat combinaties hadden ingehaald zijn we als 20e gefinisht. Dit betekent dat we n punt hebben behaald. Silvio en ik waren hier beide supertevreden over. Door deze prestatie heb ik een goed visitekaartje afgegeven en daardoor twee mooie aanbiedingen van andere teams gekregen voor het volgende seizoen en eventueel de laatste twee WK-wedstrijden. Over twee weken is de Grand Prix van Duitsland in Rudersberg, het blijft dus nog een verrassing of ik daar aan de start zal verschijnen, aldus Van Hal.

 

Team Silvio Senz - Nick Maas:

www.sidecarcrossteam-senz-maas.de - www.facebook.com/International-Sidecarcrossteam-SenzMaas - www.facebook.com/nickmaasbakkenist - www.facebook.com/silviosenz - www.facebook.com/han.vanhal

 

KLIK HIER Voor de beelden van de WK Zijspan wedstrijden

KLIK HIER LIVE Verslag van de wedstrijden

KLIK HIER Uitslagen na GP Zwitserland

KLIK HIER Actuele standen WSC

KLIK HIER Kalender - Tussenstanden - Deelnemerslijst

 

Bron: Het Contact

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: