Jeffrey Herlings geridderd tijdens KNMV Motorsportgala 14-01

Jeffrey Ridder in de Orde van Oranje-Nassau...!!!

Motocrosser Jeffrey Herlings is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de mooiste dingen die mij ooit is gebeurd.

 

Tijdens het jaarlijkse Motorsportgala van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) werd uitgebreid stilgestaan bij het waanzinnig succesvolle jaar van de wereldkampioen MXGP 2018. Eerder op de avond, in Schouwburg Amphion in Doetinchem, ontving hij al (voor de derde keer) de Hans de Beaufortbeker; de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse motorsport. Maar dat het daarbij niet ophield, zag Jeffrey niet aankomen.

 

Video: Omroep Brabant - Jeffrey Herlings geridderd tijdens KNMV Motorsportgala.

 

De Brabander ontving de onderscheiding uit handen van Bruno Bruins, minister van Sport: Je bent een groot kampioen en je inspireert andere sporters. Je laat zien dat je als topsporter keihard je best moet doen. Onze koning kon in Assen, toen je wereldkampioen werd, niet komen. Maar hij is op de hoogte van je prestaties. Daarom deze Koninklijke onderscheiding.

 

In de aanloop naar de onderscheiding spraken onder andere zijn moeder Alice, zijn monteurs en collega-crosser Glenn Coldenhoff hem toe. Een prachtige avond voor de zichtbaar ontroerde Jeffrey:

 

Jeffrey Herlings geridderd tijdens KNMV Motorsportgala

Foto: Jan Timmerman - Jeffrey Herlings geridderd tijdens KNMV Motorsportgala.

 

Wat was dit voor een avond Grandioos. Om deze eer te krijgen, is echt heel speciaal. Ik was helemaal niet voorbereid en wist nergens iets vanaf. Dit is n van de mooiste dingen die mij ooit gebeurd is. Ik heb een grote mond, maar een klein hartje. Ik ben sprakeloos, maar stap met een grote glimlach straks naar buiten. Ik werd geen Sportman van het Jaar, maar dit is zeker net zo mooi.

 

Na drie wereldtitels in de MX2, werd Jeffrey afgelopen jaar de eerste Nederlandse wereldkampioen MXGP, de top van de motocross. Daarnaast won hij in de 500cc de Dutch Masters of Motocross en werd hij met Nederland derde tijdens de landenwedstrijd Motocross of Nations in de Verenigde Staten. Het leverde The Bullet een nominatie op voor Sportman van het Jaar. En nu dus een Koninklijke onderscheiding.

 

De jacht op een nieuwe wereldtitel begint voor Jeffrey op 3 maart in Argentini.

 

Bron: KNMV

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: