Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop - 12 september 2021 10-09

Zijspan & Quad wedstrijden in Lierop

Aankomend weekend zal het kampioenschap voor het KNMV ONK Sidecar & Quad Masters als derde wedstrijd van het seizoen een vervolg krijgen op Motorcross circuit de Herselse bossen in Lierop. Zo zal het circuit van MAC Lierop op zondag 12 september het strijdtoneel vormen voor het Open Nederlands Kampioenschap Zijspannen en Quads.

 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

Foto: SIRIS Rob Fritsen - Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop.

 

In het bijprogramma zullen de NK Quads, NK Zijspan en NK Rookie Quads achter het starthek verschijnen. Als organisatie zijn we heel blij dit evenement te mogen organiseren en hiervoor wordt momenteel de laatste hand gelegd om het circuit in topvorm te krijgen.

 

Etienne Bax & Nicolas Musset als lijstaanvoerders naar Lierop

 

Na twee wedstrijden in Oldebroek en Berghem voeren Etienne Bax & Nicolas Musset momenteel het kampioenschap aan bij de Zijspannen. Na de winst bij de start van het kampioenschap moesten ze in de tweede manche na een afgebroken bakwiel geblesseerd opgeven met een gebroken rib net onder het sleutelbeen.

 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

Foto: Etienne Bax & Nicolas Musset.

 

Tijdens de laatste wedstrijd afgelopen week in Berghem hadden ze het ritme opnieuw goed te pakken en wonnen beide manches. Naast het Nederland Kampioenschap strijden ze ook voor de Grand Prix en het Frans Kampioenschap. Ik ben heel blij met de progressie die we de afgelopen weken hebben geboekt en zie de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet, aldus Bax.

 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

Foto: Eric Laurijssen - Daniel Willemsen & Rodolpho Lebreton.

 

Daniel Willemsen is en blijft als Lochemse tienvoudig wereldkampioen de oude rot in het vak die op 46-jarige leeftijd nog steeds mee kan met de wereldtop. Willemsen reed aan het begin van het seizoen aanvankelijk met de Holtense bakkenist Dion Rietman, maar vanaf de GP van Tsjechi waar ze in een van de manches nog lang aan de leiding reden is de Fransman Rudolph Lebraton zijn nieuwe teamgenoot. Tijdens de laatste wedstrijd behaalde ze in de eerste manche de 2e plaats en vielen in de afsluitende head met machinepech uit. Team Daniel Willemsen/Rodolpho Lebreton staat samen met Julian Veldman/Ondrej Cermak op een gedeelde 5e plaats in het algemeen kampioenschap.

 

Tussenstand ONK Sidecars Masters

 

01. Etienne Bax & Nicolas Musset

02. Koen Hermans & Glenn Janssens

03. Gert van Werven & Ben van den Bogaart

04. Justin Keuben & Niki Debruyne

05. Julian Veldman & Ondrej Cermak

05. Daniel Willemsen & Rodolpho Lebreton

 

Spannende strijd tussen Haverdil, Maessen en Phoelich in Lierop

 

Joe Maessen ging tijdens de openingswedstrijd voortvarend met de winst voor het dagklassement aan de haal. Tijdens de tweede wedstrijd in Berghem kwam hij in de eerste manche slagvaardig als winnaar over de meet maar viel tijdens de tweede head uit met kettingproblemen.

 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

Foto: mdbmxpics - Joe Maessen.

 

Zijn rivaal Ricardo Phoelich, de ONK kampioen van 2020 keek enorm uit naar de start van het kampioenschap maar kende aan het begin van het seizoen wat tegenslag en eindigde in beide manches als derde maar kreeg drie strafplaatsen omdat zijn quad teveel lawaai produceerde!

 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

Foto: Ricardo Phoelich.

 

In Berghem kende Phoelich problemen tijdens zijn inhaalrace en kwam ten val waardoor hij van ver moest komen in de openingsmanche en als tiende de finish passeerden, maar dit maakte hij helemaal goed door de tweede manche met een verschil van twintig seconden te winnen.

 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

Foto: Van Dijk fotografie - Rick Haverdil.

 

Rick Haverdil eindigde de openingsronde met respectievelijk 2e en 4e plaatsen, maar ging afgelopen week met de volledige winst aan de haal. De Ecomaxx rijder nam daarmee de leiding over in de tussenstand van het ONK Quads Masters 2021. Deze eerste drie van het kampioenschap liggen binnen de 14 punten in het klassement en dat maakt het enorm spannend in Lierop!

 

Tussenstand ONK Quad Masters

 

01. Rick Haverdil

02. Joe Maessen

03. Ricardo Phoelich

04. Gijs Wentink

05. Valentino Roks

 

Plaatselijke favorieten aan de start in Lierop

 

In de klassen bij de ONK Sidecars komen Stephan Wijers & Loet van der Putten aan de start welke momenteel op een 10e positie staan in de tussenstand. Halverwege augustus maakten zijn hun WK debuut met de start van het GP-kampioenschap in Tsjechi. Bij de NK Zijspannen staan plaatselijke favorieten aan de vertrekmeet en geven acte de prsence in Lierop, zoals de teams van Ruben van Werven & Nick Maas, Lins Stijnen & Han van Hal en Marcel van Wanrooij & Brian van Wanrooij welke respectievelijke 20e, 29e en 34e plaatsen aanvoeren in de tussenstand.

 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

Foto: Chantal Janssen - Loet van der Putten & Stephan Wijers.

 

Bijprogramma in Lierop NK Zijspan/Quads en NK Rookie Quads

 

Naast het hoofdprogramma komen ook de NK Quads, NK Zijspan en de NK Rookie Quads aan de start in Lierop. De trainingen starten omstreeks 09.00 uur en de wedstrijden rond 11.00 uur.

 

Tussenstand klassement Dutch ONK Sidecars & Quad Masters

 

Het algehele overzicht van de wedstrijden en tussenstanden/klasseringen is in onderstaand overzicht terug te vinden.

 

KLIK HIER - Voor het klassement overzicht

KLIK HIER - Uitslagen ONK Sidecar/Quads Berghem

KLIK HIER - Uitslagen ONK Sidecar/Quads Oldebroek

 

Time-table wedstrijdschema ONK Sidecard & Quad Masters Lierop

 

Motorsportbond KNMV maakt het complete programmaoverzicht van a.s. zondag in Lierop bekend.

 

KLIK HIER - Time-table (Programma overzicht) KNMV Dutch ONK Sidecars & Quad Masters Lierop

 

Houd volgens de covid-19 pandemie rekening met onderstaande punten

 

Vaccinatiebewijs of Testen voor toegang VERPLICHT!

 

Als gevolg van de corona pandemie hebben we nog altijd te dealen met de nodige maatregelen. De gemeente heeft een evenementenvergunning verleend voor de wedstrijd van 12 september a.s., maar daarbij moeten we aangaande de huidige regelgeving rekening houden met de nodige beperkingen.

 

Doordat het gaat om een evenement zonder vaste zitplaatsen geldt het volgende regelgeving:

  • Het evenement is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs, dat wil zeggen dat met een QR-code aangetoond moet worden dat men of volwaardig gevaccineerd is of uiterlijk 24 uur voor het betreden van het terrein negatief getest is op corona (testen voor toegang). Dit geldt voor zowel publiek als rijders/begeleiders;
  • Het is niet mogelijk om te overnachten op het circuit;
  • Het evenement is toegankelijk voor maximaal 750 personen. Hierdoor kunnen er naast de rijders/begeleiders slechts 500 bezoekers (publiek) aanwezig zijn.

Doordat er slechts 500 bezoekers als publiek toe kunnen laten is het noodzakelijk dat bezoekers een ticket kopen in de voorverkoop. Alleen dan kan men de wedstrijd bezoeken.

 

De entree voor volwassenen is 25,00 en voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar 12,50. Voor kinderen onder de 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk. De voorverkoop van de tickets is te vinden via deze website.

 

A T T E N T I E :
Het gehele terrein inclusief de paddock is voor bezoekers bereikbaar. Alleen het gesloten park achter het startterrein is exclusief voor rijders en begeleiders toegankelijk.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: