Beelden en reacties Manifestatie over 60-jarige motorcross geschiedenis Lierop 18-05

Enorm Veel volk op de been bij Manifestatie Lierop

Wat zijn wij trots u hier allen te mogen ontmoeten. Ik zeg, welkom Motorcrossvolk van Nederland en Belgi. Het is gewoon overweldigend om te zien hoe Lierop meeleeft op het moment dat hier een Grand Prix georganiseerd word. Echt jongens dit kan gewoon niet wat de Raad van State wil. Lierop is gewoon een van van de mooiste circuits ter wereld. Ja Lierop moet gewoon blijven omdat Lierop gewoon het Motorcross mekka van Nederland is.

 

Video: LFTW - Beelden en reacties Manifestatie 60-jarige Motorcross geschiedenis Lierop.

 

Lierop is uitgegroeid tot 'n werkelijk uniek evenement, was het al de Grand Prix van Lierop. Lierop voor ons als Brabanders maar ook als Motorcrossliefhebbers gewoon een monument in de Motorcross. Er zit zoveel historie in deze baan en in dit circuit, ik rijd er zelf al sinds 1989. Ik heb hier zelf vroeger nog gereden bij de Inters in 1981. Nederland is altijd trots op wat ze goed kunnen, dus als ze ergens trots op kunnen zijn dan is het wel Motorcross op dit moment.

 

Beelden en reacties Manifestatie 60-jarige Motorcross geschiedenis Lierop

Foto: Floris van den Elsen - Beelden en reacties Manifestatie 60-jarige Motorcross geschiedenis Lierop.

 

Motorcross circuits moeten blijven en dat de mensen en de jeugd die sport moeten kunnen blijven beoefenen. De sfeer in Brabant in Lierop dat is nergens te evenaren op geen enkel circuit in Nederland. Lierop is toch wel een circuit apart, een circuit met zo'n mooie staat van dienst, met een eigen karakteristiek die heel uniek is in Nederland. Hij staat boven de leiders verhoging, de mannen rijden onder je en het geluid komt hartstikke door het bos heen knetteren, ja dat is gewoon een speciaal iets.

 

Beelden en reacties Manifestatie 60-jarige Motorcross geschiedenis Lierop

Foto: De alom bekende "MAC Lierop Bus" Inters Lierop 1980 -

Beelden en reacties Manifestatie 60-jarige Motorcross geschiedenis Lierop.

 

Ik heb te veel in mn hoofd om op te noemen. De mooiste herinnering is geweest... om te beginnen in 2004, de Motorcross of Nations, ja toen werden wij tweede met Nederland; Bas Verhoeven, Erik Eggens en ik dan (Marc de Reuver). De overwinning van de Reuver in 2008 ook dat is een herinnering die ik nooit zal vergeten en dan natuurlijk, ja de wedstrijd van Jeffrey Herlings hier toen i tot zelfs de tweede man net niet op een ronde zette. Jeremy van Horebeek was de enigste man die in dezelfde ronde binnenkwam als Jeffrey, ja dat was werkelijk uniek.

 

Beelden en reacties Manifestatie 60-jarige Motorcross geschiedenis Lierop

Foto: Start Inters Lierop 1980 - Beelden en reacties Manifestatie 60-jarige Motorcross geschiedenis Lierop.

 

Er zijn zoveel dingen gebeurt en er moet nog veel meer gaan gebeuren. Dus... het moet gewoon blijven. Lierop moet blijven! Maar het is geworden, Jol: 13410 handtekeningen. Leef Lierop ja Lierop leeft.

 

Oproep MAC Lierop

 

We zijn op zoek naar foto's / video's van deze helden op de beelden om onze video compleet te maken en eindelijk het complete verhaal achter Lierop uit te zenden over een van de meest legendarische circuits ter wereld. Verspreid dit bericht, verspreid deze video en help ons de laatste stukjes historische beelden te vinden die het verschil kunnen maken. Meer info: Oproep namens MAC Lierop.

 

Petitie Behoud Motorcross Lierop

 

De Petitie welke inmiddels door ruim 15.000 mensen over de wereld ondertekent is loopt nog steeds. Heeft u deze nog niet ondertekend. NU DOEN...!!!  - behoudmotorcrosslierop.petities.nl

 

Bron: Living for the Weekend - Jean-Paul Maas

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: