Van Hal pakt WK-punten met derde rijder van het seizoen 15-09

Grand Prix Zijspancross 2017

De voorlaatste GP van het seizoen die verreden werd in het Duitse Rudersberg is de Lieropse bakkenist Hantje van Hal ingestapt bij de Belg Andreas Clohse. Eerder dit seizoen hield zijn eigen rijder Stanneke Goeyvaerts er mee op en vorige GP viel Van Hal in voor de andere Lieropse bakkenist, Nick Maas, bij de Duitser Silvio Senz. Ook de laatste wedstrijd zal Van Hal bij Clohse in de bak zitten want dat ging in Rudersberg niet verkeerd.

 

Van Hal pakt WK-punten met derde rijder van het seizoen

Foto: Jens Krner - Hantje van Hal met zijn nieuwe rijder Andreas Clohse in actie afgelopen weekend.

 

Met slecht weer op komst kon het gelegenheidsduo zich opmaken voor een zware kwalificatie en GP. In de kwalificatie race waren ze als vijfde weg maar vanwege een probleem met het starthek kwam er al na een ronde een herstart. Door een probleem met de versnellingsbak vertrok Van Hal en zijn Belgische coureur als allerlaatste. Na een sterke inhaalrace pakte ze toch een 10e plaats wat kwalificatie betekende.

 

Door een knieblessure van Clohse werd de eerste manche op zondag niet uitgereden. Hij had er teveel last van, zegt Van Hal. Voor de tweede manche hebben we hij een ander team pijnstillers gehaald, toen ging het wel. Na een slechte start waarin het team als 30e vertrok wist het ondanks de natte baan vele combinaties in te halen. Dat resulteerde uiteindelijk in een 16e plek. Dat betekent 5 WK-punten, zegt Van Hal tevreden.

 

Finale is thuiswedstrijd voor van Hall in Twentse Markelo

 

De volgende GP is een thuiswedstrijd voor van Hal in het Nederlandse Markelo, dus het publiek is welkom en de koffie staat klaar, zegt Van Hal.

 

Meer informatie over deze wedstrijd vind u hier: www.motorcrossmarkelo.nl

 

Team Andreas Clohse - Hantje van Hal:

www.facebook.com/andreas.clohse - www.facebook.com/han.vanhal

 

KLIK HIER Voor de beelden van de WK Zijspan wedstrijden

KLIK HIER LIVE Verslag van de wedstrijden

KLIK HIER Uitslagen na GP Duitsland

KLIK HIER Actuele standen WSC

KLIK HIER Kalender - Tussenstanden - Deelnemerslijst

 

Bron: Het Contact

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: